Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa accesez un DVR printr-o retea cu 2 routere?

Siconi

Recommended Posts

Va salut, stimati colegi forumisti.

Am avut placerea sa contribui la alte topicuri, acum a venit vremea sa primesc inca cateva lectii noi. Desi am cautat prin arhive si pagini, nu am gasit (nu am spus ca nu exista) ceea ce cautam, un raspuns la problema mea. Iata cum sta treaba:

Am fibra optica la o balta de pescuit, media-convertor si apoi un router cu wireless; mai intru pe net cand stau cu clientii, dar scopul principal e altul. Aici am montate mai multe camere de supraveghere, inclusiv speed dome-uri (cu comanda seriala pentru PTZ), la un DVR cu 16 canale. Am setat DVR-ul pentru LAN si l-am conectat la router.

Pana aici toate bune si frumoase. Cu ajutorul software-ului primit odata cu DVR-ul, ma pot conecta local la DVR, vad LIVE tot, inclusiv pot controla camerele PTZ de pe laptop.

Cand ajung acasa, nu mai reusesc sa ma loghez deloc, desi am specificat si IP-ul, dar si portul VDR-ului. Mentionez ca acasa am un alt router cu wireless deoarece sunt conectate vreo 3 computere in total (deh, fiecare cu PC-ul lui).

Deci, comunicatia trebuie sa se realizeze prin urmatoarele componente:

DVR <---> ROUTER <-----INTERNET-------> ROUTER <---> PC

Cum trebuie sa procedez si ce anume trebuie sa fac/setez prin router-e ca sa pot accesa DVR-ul cu pricina?

Dar de pe mobil (Android OS)?

Va rog sa ma ajutati. Am inteles ca e nevoie de forwarding, dar nu cunosc detalii ce si cum, care IP cu care port, in care router. :84

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Siconi

6

• oasisone

3

• yo9hnf

1

• costi002

1

Nu ai ce sa setezi la router-ul de acasa. Trebuie sa faci port forward pe roterul de la balta. In optiunea de port forward in router-ul de la balta pui IP-ul dvr-ului si dai forward la port 80 si 8080.Apoi, te duci acasa si bagi in browser ip-ul pe care ti la dat providerul de internet , in niciun caz IP-ul dvr-ului.Daca vrei sa testezi de la balta daca ai configurat corect, in reteaua locala, de la balta, nu bagi ip-ul dvr-ului ci bagi IP-ul pe care l-ai primit de la provider in browser de internet, si chiar si pe mobil. Merge garantat.Spor

Multe multumiri pentru sprijin si ajutor! Sper sa am timp maine sa merg la balta sa dau forward la cele doua porturi. Nu stiu daca portul 8080 imi este de folos sa-l dau forward; la DVR am urmatoarele porturi:HTTP port: 8000Media port: 40001 (40002, 40003)INTERCOM port: 7000MOBILE port: 6000Ca sa pot accesa DVR-ul, cred ca portul HTTP ar trebui setat la forwarding in router. Ce anume sa fac cu portul pentru MOBILE ? Am primit de la producatorul DVR-ului si un soft pentru smartphone, inclusiv pentru Android OS (am un Samsung Galaxy Nexus) si as vrea sa folosesc aplicatia si de pe mobil, nu doar de acasa sau de pe laptop. Uneori sunt plecat prin tara si vreau sa vad ce se petrece in lipsa mea: cat peste fura paznicii, cine vine, cand vine, ce face, cand pleaca etc. plus de asta pot monitoriza si paznicii daca isi fac treaba bine sau freaca menta prin zona sau nu sunt la post cand le vine tura. In fine, cred ca m-am facut inteles. As vrea doar s-o lamuresc cu portul respectiv (8080 sau 8000) si cu cel pentru mobil.Numai bine.P.S.: Ceva habar mai am eu despre unele, altele. Pentru ca pana acum nu m-am confruntat cu aceste nevoi, e normal sa pun intrebari altora care deja au experimentat si stiu ce si cum. Multumesc inca o data.

Router-ul este D-Link si am dat port forward la porturile mai sus amintite, precum si la portul 8000 ce este setat in DVR. Cu port scanner-ul propus mai sus am reusit sa identific care port e deschis in router: portul 8000.

In continuare nu reusesc sa ma loghez la DVR.

Am introdus in browser asa:

xxx.xxx.xxx.xxx:8000

Nu reusesc si pace! Am user ID si parola corecte; daca vreau sa ma loghez din reteaua locala, adica conectat wireless direct la routerul la care e si DVR-ul, reusesc, deci ID si pass sunt corecte. De ce nu reusesc si prin internet?! :cry:

DVR/ul TREBUIE (cu litere mari) sa aiba IP fix, setat in meniul lui de gen 192.168.x.y si port forward-ing-ul se face din port 8000 extern -> port 8000 on IP 192.168.x.y.ca daca port forwarding se stabileste catre un IP si dvr-ul schimba ip-ul atunci.......

Multumesc pentru sfaturi, rabdare si ajutor.

Am reusit in cele din urma sa ajung la DVR-ul cu pricina in decursul zilei de azi.

M-am conectat la router via wireless si am inceput stoarcerea de neuroni. Nu prea multi pentru ca mi-am amintit cum se face Port Forwarding si am trecut la fapte. Am dat forward la portul cu pricina pentru IP-ul respectiv al DVR-ului. Trebuie sa specific faptul ca router-ul are IP static (prin RDS), deci nu se punea problema legarii inutile la cap.

A mai fost nevoie sa dau Enable la DMZ si sa pun acolo IP-ul de la DVR pentru ca orice port accesat prin router sa fie redirectionat catre acest IP.

Am reusit imediat ce am dat restart router-ului :da

Am verificat accesibilitatea imaginilor LIVE, furnizate de camerele conectate la DVR, din 3 locatii diferite. Am reusit sa comand PTZ-ul uneia din camerele Speed-Dome. Sa vedeti ce viteza are PTZ-ul :nebunrau:

In fine, cireasa de pe tort a fost cand am reusit sa ma conectez cu un Samsung Nexia la DVR folosind o aplicatie gratuita de pe Android Market: vMEye. Dupa ce am facut setarile corespunzatoare (avand grija sa scriu in campul pentru port numarul de port al DVR-ului pentru aplicatie "Mobile"), am putut sa ma joc inclusiv cu PTZ-ul de pe mobil!

Setarile sunt destul de simpliste:

IP: xxx.xxx.xxx.xxx (IP-ul router-ului)

Port: xxxx (portul pentru Mobile din DVR)

UserdID: xxxxxxxxxxxxx (cel setat in DVR, evident)

Password: xxxxxxxxxx (la fel ca precedenta setare)

Nr. canale: xx (16 in cazul meu... deocamdata)

... apoi un simplu OK.

Cam asta a fost tot ce a trebuit sa fac ca setari pe mobil, la fel in software-ul cu care a venit DVR-ul, cu unele diferente legate de cifre, nu pre principiu in sine.

Inca o data, multe multumiri. Berea o dau cand aveti drum prin oras pe la mine... voua celor care m-ati ajutat si mi-ati dat sfaturi, idei, sugestii etc.

Numai bine.

P.S.: Am vrut sa detaliez un pic in ideea ca poate mai prinde bine si altora. Succes!