Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema liceenta cu PLC

Guest cata1q

Recommended Posts

am doar o tema (de fapt un titlu) "tabela de tenis comandata cu un PLC" la restu trebuie sa ma gandesc eu. dar fiind faptul ca nu stiu prea multe cer ajutorul vostru.la o schema bloc m-am gandit eu : alimentare> butoane pt inscriere scor> PLC>afisarenu stiu ce piese sa folosesc.ce optiuni as avea? costul proiectului este limitat ....aproximativ 1000 ron va multumesc mult Catalin

• 3 weeks later...
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply
Guest metalman_lsp

Salut!. As putea sa iti dau niste optiuni, dar mai intai trebuie sa imi dai tu niste lamuriri...1. Este un proiect comercial?2. Este absolut necesara folosirea unui PLC stand-alone? sau poti folosi un program care emuleaza un PLC cu ajutorul PC-ului. Daca ai posibilitatea folosirii unui PLC stand-alone, ce model/marca este acesta?3. Dezvolta "tabela de tenis". Se refera la afisorul de scor? daca da, ce fel de mijloc de afisare vrei sa folosesti? LED, bec incandescent etc...4. Este necesara realizarea fizica a proiectului?5. (doar din curiozitate :)).. Ce facultate urmezi? / unde?6. *orice alt detaliu care ar putea fi de ajutor.Acum sa iti dau niste idei generale cu pasii care ar trebui sa ii urmezi. 1. Faci schema bloc. Daca se poate, poti face direct o schema detaliata. 2. Iti faci o lista de constrangeri cu intrarile/iesirile disponibile.3. Pui si proiectezi Automatul cu stari finite.4. Transcrii in LD (sau orice alt limbaj mai suporta PLC-ul).5. Eventual mai testezi dracovenia :)Te astept cu intrebari.