Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pic explicare cod incepator

Recommended Posts

Salut,

Am si eu o rugaminte imi poate explica cineva cum functioneaza urmatoarea secventa de cod? Mentionez ca am gasit-o intr-un program si fiind incepator nu am inteles cum functioneaza ...dupa parerea mea ar trebui sa intre in ciclu infinit dar nu o face.

;---------------------------------------------------------------------------WAIT_100ms   ;---------------------------------------------------------------------------;intarziere de 100 ms     		movlw   .129		movwf   Waux2_SYS_LOOP6			movlw   0		movwf   Waux1_SYS_LOOP7			decfsz  Waux1,f		goto    _SYS_LOOP7		decfsz  Waux2,f		goto    _SYS_LOOP6	;2+1+1+129*(2+256*3+1+2)=99,721 ms		movlw   .93		movwf   Waux1_SYS_LOOP8		decfsz  Waux1,f		goto    _SYS_LOOP8		decfsz  Waux2,f		;+2+93*3=100,002 ms		return			;+2=100,004 ms;---------------------------------------------------------------------------
dupa parerea mea ...ar trebui sa intre in ciclu infinit la sys loop 07 deoarece are o trimitere neconditionata (goto) mentionez ca am cunostinte de java si c /c++ asa ca va rog sa explicati cat mai 'babeste' deoarece nu m-am mai lovit de asm. Deasemenea nu inteleg ce este cu toate calculele de milisecunde .Va multumesc anticipat
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic