Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

priza retea rj45+rj11

Guest iuli4u2003

Recommended Posts

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

priza de perete cu mufe mama rj45 si rj11 am vazut dar ce zici tu nici macar nu inteleg clar ce ti-ar trebui , banuiesc ca un fel de adaptor de la rj45 la rj45+2xrj11 nu priza de perete , eventual spune-ne la ce vrei sa o folosesti , fa o schita si incerc sa te indrum la constructia dispozitivului.

Guest iuli4u2003

intrarea are cele 8 fire astfel: 4 pentru internet , 2 pt telefonie , 2 nefolosite (configuratia de la rds)vreau acest adaptor ca sa renunt la actuala priza in care intra direct firul utp si iese un utp rj45 cu mufa pt net care intra in pc si alt fir care intra intr-un splitter rj11 care imparte semnal pt 2 telefoane fixe.multumesc

Guest iuli4u2003

mai precis vreau un adaptor care sa inlocuiasca cele doua prize actuale si fiecare cablu sa se conecteze cu mufa nu direct (cablu care intra in adaptor) iar legaturile sa le pot face eu in interiorul acestui adaptormersi

Hai sa vad daca am inteles, desi esti cam haotic in explicatii (vrei un adaptor care sa inlocuiasca un... adaptor). Ai nevoie de un bloc de mufe RJ in configuratia: intrare=1xRJ45; iesire=1xRJ45+2xRJ11. Daca este asa ai tot ce iti trebuie in prizele pe care le ai de la RDS. Iti mai trebuie doar o mufa RJ45 mama pe care sa o cuplezi la intrare si din care sa imparti apoi semnalele.

Guest iuli4u2003

eu am acum o cutiuta in care intra utp-ul de la rds (direct la fir nu cu mufar r45) si in cutia aia se impart 4 fire pt net si ies pe iesirea rj45 si 2 fire pt tel care ies cu rj11 dar in care am cuplat un alt fir de telefon care intra intr-un spliter rj11 care imi distribuie semnal la 2 telefoane.modificarile pe care vreau sa le fac sunt:- in loc de o iesire rj11 sa am doua ca sa cuplez ambele telefoane in prima cutie (adica sa raman numai cu o cutie)- intrarea in prima cutie sa fie de tip mufa rj 45 sa nu intre cablul direct.sper ca s-a inteles daca nu voi atasa o schemamultumesc

Pai asta am spus si eu.O construiesti singur cu mufele din cutia actuala plus cele din splitterul de doua cai pt telefon.Si cumperi doar o mufa RJ45 mama (ca una o ai deja).O varianta ar fi sa lipesti cutiile pe care le ai una peste alta, si unde intra acum firul utp de retea mai pui o mufa RJ45 (o gasesti pe la magazinele de electronice).Dai o gaura intre ele si gata blocul de prize. Sau scoti prizele din cutii si le prinzi in alta cutie facuta de tine.