Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Habar n-am...dar vreau sa-nvatz:D


Vizitator Tobin

Postări Recomandate

Vizitator Tobin

In primul rand vreau sa spun ca ascult muzica la 2 boxe de calculator de cand mi-am cumparat compu...si m-am saturat pana peste cap!!!Vreau sa am un sistem audio bun care sa fie conectat la calculator pentru ca in el am toata muzica.Imi puteti da sfaturi cum pot sa intru in posesia unui astfel de sistem...deocamdata nu am potential financiar...Alta solutie ar fi confectionarea unui sistem improvizat nu?...problema e ca nu stiu nimic despre asa ceva....m-am informat cat de cat si stiu ca imi trebe un amp...sau statie sau habar n-am...Va rog ajutati-ma...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Ai spus ca nu stii nimic de nimic, dar nu ai spus ce sti de electronica adica: sti ceva generalitati despre componente, care ce rol are..., ai lipit vreodata vro piesa electronica, ai facut vrun cablaj, ai acasa un pistol de lipit pe care sa sti sa-l folosesti, ai un aparat de masura, chiar si de acela din bazar cu 15 lei.....etc.

 

 

Daca te regasesti in cele de mai sus, urmatorul pas e sa cauti ce ai folositor pe acasa, spre exemplu: transformatoare, radiatare, difuzoare, boxe de la combine mai vechi, posibile carcase......si alte piese ce pot fi folosite.

 

Dupa aceea vii din nou aici si citesti ce si-a facut lumea de-a lungul timpului, binenteles ca nu te vei pune sa faci o statie de sute de wati putere, caci ai precizat ca nu ai prea multe resurse financiare, asa ca cel mai sigur, incepi cu ceva ieftin.

 

Un exemplu bun de inceput: cu un integrat TDA 2003 (spre exemplu) vei obtine cam 6W alimentandul la 12V.

 

pt informatii despre integrat cauta pe http://www.datasheetarchive.com sau http://www.alldatasheet.com

 

 

Bafta. :smt006

Link spre comentariu
Vizitator Tobin

Ms de reply.Am folosit pistol de lipit si daca am instructiunile potrivite cred ca ma descurc.Oricum vreau sa conectez vreo 4 boxe la calculator, nu vreau sa construiesc chestii.Deci as avea nevoie de o statie nu?In momentul de fata am 2 boxe de la combina(de 6 ohmi fiecare--conteaza la adunarea rezistentelor nu?impendance and stuff)...o sa mai cumpar inca 2 de undeva...Deocamdata imi trebe informatiile...ca n-am bani ..asta e.....si in timpul asta pot invata cum sa conectez, sa masor , sa calculez...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

eu zic ca pana iti lamuresti varza din capul tau (ca vad ca defapt nu stii unde sa incepi) iti sugerez sa ceri niste sfaturi coligilor de facultate (de pr4eferabil un tip inalt slab si cu ochelari) si dupa ce aceela iti da ceva idei te le poti perfectiona aici pe forum . Sper ca ai inteles ce vreau sa spun.

Link spre comentariu

e un lucru bun sa vrei sa inveti, dar electronica nu se invata decat teoreticai nevoie si de practicasi tre sa incepi cu inceputul... tre sa faci un simplu generatir de ton sa vezi si tu functionarea... apoi un receptor radio sa inveti sa faci un cablajsa te livesti de anumite probleme sa le inveti rezolvarea...si asta dureaza ani de zile ca sa te ridici cu bagajul de cunostintede cele mai multre ori cei ca tine se cunosc de la o posta prin simplul fapt ca nu stiu ce sa ceara :partyman: si uite asa vei avea surpriza sa primesti niste raspunsuri care sa te bage si mai mult in ceatzapot sa iti recomand o lucrare cu care sa incepi (carte) ABC-ul electronici in imagini (ceva de genul asta)...tre sa o gasesti pe la biblioteca... este ilustrata si descrie pe larg fiecare componenta si chiar functionarea in anumite configuratii... si vezi si cum arata pieseleeu iti urez succes si te sfatuiesc sa o iei mai incet... si cu rabdare daca chiar vrei sa invetidaca doar vrei un amplificator si 2 boxe... sunt destui baieti pe aici care fac asa ceva (inclusiv eu :yawinkle: )

Link spre comentariu
Vizitator Tobin

Nu cred ca pentru ce vreau sa-mi fac acuma(adica sa conectez un amplificator stereo la calculator si sa leg 2 boxe la acesta) imi trebuie cunostinte vaste de electronica.Am spus in mesaj ca nu vreau sa-mi construiesc singur "chestii"(adika boxe sau amplif sau mai stiu eu ce) ci vreau doar sa le conectez la comp.Treaba e in felu` urmator:am 2 boxe de la combina(cu rezistenta electrica de 6 ohmi fiecare) si vreau sa-mi cumpar un amplificator stereo si dupa ce am toate astea(inclusiv cabluri) vreau sa le pun laolalta.Bun.Ca sa se "potriveasca" intre ele trebuie sa stiu ceva fizica(inca mai citesc de pe net cand am vreme)...cineva mi-a sugerat un amplif cu prop. astea:"ceva 2x30-40W 8 ohm"....voi ce ziceti?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări