Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD ALLVIEW fara culoare

Guest valentingoran

Recommended Posts

Guest valentingoran

Am un Tv LCD ALLVIEW ALCD-51S care nu are culoare .Televizorul functioneza alb/negru ,raspunde la toate comenzile ce sa aiba ?Nu lam desfacut,am vrut sa aflu si eu o parere de la cineva care a intilnit acest defect.Va multumesc anticipat.

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• devdas_india

4

• NICA

1

• Marius84

1

• dan cod

1

Top Posters In This Topic

Guest valentingoran

Revin cu acelasi subiect Intradevar OSD are culoare si pe intrarea de AV functioneaza normal cu culoare ,deci nu are culoare pe intrarea de antena ,norma ,sistemul este selectata corect,saturatie culoare,stralucire.Ce sa fie?Cineva spunea ca poate fi o chestie de soft oare?

Guest valentingoran

In setarile televizorului am gasit norma de sunet de unde o pot modifica dar nicaeri sistemul NTSC sau PAL . In schimb are posibilitatea de a selecta tara din meniu unde este afisata mufa de intrare antena cred sau RCA unde sunt doua elemente TARA si A.P.S. , Romania nu are. Are in schimb alte tari europne si "altele" dar nu are nici un efect la comutatarea acestora. La functia A.P.S. face o cautare a canalelor automat dar nu are nici un efect asupra culori indiferent de tara selectata.Mentionez ca nu am telecomanda originala nu cumva functia de sistem este pe telecomanda si nu in meniul televizorului ?

In setarile televizorului am gasit norma de sunet de unde o pot modifica dar nicaeri sistemul NTSC sau PAL . In schimb are posibilitatea de a selecta tara din meniu unde este afisata mufa de intrare antena cred sau RCA unde sunt doua elemente TARA si A.P.S. , Romania nu are. Are in schimb alte tari europne si "altele" dar nu are nici un efect la comutatarea acestora. La functia A.P.S. face o cautare a canalelor automat dar nu are nici un efect asupra culori indiferent de tara selectata.Mentionez ca nu am telecomanda originala nu cumva functia de sistem este pe telecomanda si nu in meniul televizorului ?

nu conteaza telecomanda odata ce merge e bun deci cu tara nu merge mmmmmmmmmmm ,da auto tuning aveti ?
Guest valentingoran

Stiu si eu ce este un semnal video complex si un semnal RF deTv , eu m-am referit la desenul sub care apare meniul si anume: TARA si A.P.S. , selectezi tara te muti pe A.P.S. si face o cautare automata a canalelor si indiferent de tara selectata, (banuiesc ca aici s-ar selecta sistemul) si apoi funtia A.P.S. care face cum am spus o cautre automata , nu modifica nimic asupra culori ,tot alb negru se vede .Mentionez ca pe intrarea de AV (mufa scart) cu semnal dintr-un receptor digital de la R...S se vede color "perfect".Deci defectul este undeva la nivel comutare a sitemelor de culoare ( NTSC,PAL SECAM ).

Ma scuzati ca v-am deranjat,nu o sa se mai intampleDar intreb si eu ca incepatorul in LCD:s-ar putea vreodata ca OSD-ul sa nu aibe culoare?Si daca da,care ar fi explicatia?

la auto tuning nu ai si setarea DK adika tipul de frecventa , problema ta e cam complicata daca teai jucat la toate setarile si nu merge , poti rezolva doar daca il duci la un meserias .(totusi din ce tara ai tv-ul )

E posibil sa fie qartzul de la UOC. Am avut mai multe Beko, cu sasiul LC5 care nu aveau niciun fel de culoare. Se schimba quartzul 20,250mhz, cu unul de calitate (philips) si problema se rezolva instantaneu. Cel care il are acum (sigur chinezesc), nu "bate" corect pe frecventa de lucru sau are armonicile a doua si a treia mari si decodorul de culoare din UOC nu il "vede" corect. Schimba-l, cu un quatz de calitate, de exact de aceiasi frecventa si vezi ce se intampla. :da