Guest valentingoran Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Am un Tv LCD ALLVIEW ALCD-51S care nu are culoare .Televizorul functioneza alb/negru ,raspunde la toate comenzile ce sa aiba ?Nu lam desfacut,am vrut sa aflu si eu o parere de la cineva care a intilnit acest defect.Va multumesc anticipat. Link to comment
NICA Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 nu cumva s-au schimbat din greseala norma ,sistemul ? Link to comment
Marius84 Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 OSD are culoare? Pe AV are culoare? Link to comment
Guest valentingoran Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Revin cu acelasi subiect Intradevar OSD are culoare si pe intrarea de AV functioneaza normal cu culoare ,deci nu are culoare pe intrarea de antena ,norma ,sistemul este selectata corect,saturatie culoare,stralucire.Ce sa fie?Cineva spunea ca poate fi o chestie de soft oare? Link to comment
devdas_india Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 nare treaba cu softu ,tv-ul tau e din state ,trebuie sa ai un invertor NTSC pt a vedea culoare ,acum ai la PAL , Link to comment
devdas_india Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 setarile astea cu NTSC PAL le gasesti in meniul tv-ului la cautare fina sau undeva la setari Link to comment
Guest valentingoran Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 In setarile televizorului am gasit norma de sunet de unde o pot modifica dar nicaeri sistemul NTSC sau PAL . In schimb are posibilitatea de a selecta tara din meniu unde este afisata mufa de intrare antena cred sau RCA unde sunt doua elemente TARA si A.P.S. , Romania nu are. Are in schimb alte tari europne si "altele" dar nu are nici un efect la comutatarea acestora. La functia A.P.S. face o cautare a canalelor automat dar nu are nici un efect asupra culori indiferent de tara selectata.Mentionez ca nu am telecomanda originala nu cumva functia de sistem este pe telecomanda si nu in meniul televizorului ? Link to comment
devdas_india Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 In setarile televizorului am gasit norma de sunet de unde o pot modifica dar nicaeri sistemul NTSC sau PAL . In schimb are posibilitatea de a selecta tara din meniu unde este afisata mufa de intrare antena cred sau RCA unde sunt doua elemente TARA si A.P.S. , Romania nu are. Are in schimb alte tari europne si "altele" dar nu are nici un efect la comutatarea acestora. La functia A.P.S. face o cautare a canalelor automat dar nu are nici un efect asupra culori indiferent de tara selectata.Mentionez ca nu am telecomanda originala nu cumva functia de sistem este pe telecomanda si nu in meniul televizorului ?nu conteaza telecomanda odata ce merge e bun deci cu tara nu merge mmmmmmmmmmm ,da auto tuning aveti ? Link to comment
Guest valentingoran Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Functia aceasta A.P.S. este auto tuning Link to comment
Guest Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 ce inseamna intrare AV:video complex,video compozit,RGB? Link to comment
Guest valentingoran Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Stiu si eu ce este un semnal video complex si un semnal RF deTv , eu m-am referit la desenul sub care apare meniul si anume: TARA si A.P.S. , selectezi tara te muti pe A.P.S. si face o cautare automata a canalelor si indiferent de tara selectata, (banuiesc ca aici s-ar selecta sistemul) si apoi funtia A.P.S. care face cum am spus o cautre automata , nu modifica nimic asupra culori ,tot alb negru se vede .Mentionez ca pe intrarea de AV (mufa scart) cu semnal dintr-un receptor digital de la R...S se vede color "perfect".Deci defectul este undeva la nivel comutare a sitemelor de culoare ( NTSC,PAL SECAM ). Link to comment
Guest Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Ma scuzati ca v-am deranjat,nu o sa se mai intampleDar intreb si eu ca incepatorul in LCD:s-ar putea vreodata ca OSD-ul sa nu aibe culoare?Si daca da,care ar fi explicatia? Link to comment
dan cod Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Nu se poate ca OSDul sa nu aibe culoare.Ori e prezent ori nu asta este cat se poate de clar. Link to comment
devdas_india Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 la auto tuning nu ai si setarea DK adika tipul de frecventa , problema ta e cam complicata daca teai jucat la toate setarile si nu merge , poti rezolva doar daca il duci la un meserias .(totusi din ce tara ai tv-ul ) Link to comment
plasma Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 E posibil sa fie qartzul de la UOC. Am avut mai multe Beko, cu sasiul LC5 care nu aveau niciun fel de culoare. Se schimba quartzul 20,250mhz, cu unul de calitate (philips) si problema se rezolva instantaneu. Cel care il are acum (sigur chinezesc), nu "bate" corect pe frecventa de lucru sau are armonicile a doua si a treia mari si decodorul de culoare din UOC nu il "vede" corect. Schimba-l, cu un quatz de calitate, de exact de aceiasi frecventa si vezi ce se intampla. Link to comment
Recommended Posts