Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme deosebite intilnite in depanari


Postări Recomandate

Daewoo 20A5T sasiu CP375,procesor SDA5525-A035 memorie 24c08

 

Cunoasteti foarte bine cei ce v-ati lovit de defecte legate de memorie(volum reglabil necorespunzator,cu "hieroglife") la acest sasiu cu acest procesor. Dump corect ,telecomanda speciala de service,multe neajunsuri !!

Am incercat si varianta ,fara dump,am montat o memorie blank,iar procesorul a initializat-o corespunzator.Nu au fost necesare reglaje de geometrie,doar ca la memorarea programelor trebuie selectat ca tara: OTHERS si tinut apasat pe tasta de ok a telecomenzi, ceva mai mult de 3-4 secunde pana incepe cautarea si memorarea automata a programelor. In rest vad ca toate sant ok!! Problema aparatului a fost cu reglajul volumului,in sensul ca apareau acele ''hieroglife'' si se regla aiurea,inclusiv cu intreruperi; concret dumpul alterat!! Degeaba reglam volumul la normal ,ca dupa oprirea din telecomanda sau din butonul de retea,defectul reaparea!! Dupa montarea unei memorii blank si urmarea pasilor descrisi mai sus ;totul a revenit la normal!!

Poate ajuta si pe altcineva varianta asta,fara dump!!!

Succesuri :jytuiyu

 

Cititi despre probleme asemanatoare ,rezolvate doar cu dumpuri:

viewtopic.php?f=17&t=50389&p=439811&hilit=daewoo+20a5t#p439811

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

un defect la care am sapat cam 1 ora. tv platinium sasiu 11ak56-4 pleaca normal din st.by dar dupa 5 sec.cind sa apara rastru cadea inapoi in st. by. dupa o ora am gasit si cauza...dioda ci her107,ci 601,buna la masuratoare dar proasta in practica, care se afla linga bv. va doresc succes revin. PS nu stiu daca daca aceste defecte va sint de ajutor dar eu sper. a si propune etalarea defectelor pe marci sau pe sasie, astfel ca ele sa nu ramina doar curizitati ci sa vina direct in ajutorul celui care se va lovi din nou de el.

Link spre comentariu

Acum o saptamana ma roaga cineva sa-l ajut cu un traf linii pentru un Philips sasiu L01.1E AA, HR8388. Televizorul se afla la un service renumit din Cluj-Napoca. Cum cei de acolo i-au cerut 200 lei pentru reparatie a decis sa duca acasa tv-ul si sa-si cumpere singur trafo linii din Germania deoarece avea de facut un drum scurt in vest. A sosit sambata cu trafo (luat de la Donberg cu 29,99 euro), repede i l-am montat si........ tv-ul se manifesta la fel spune clientul, adica: pornea pentru scurt timp si aparea un rastru desfasurat normal pe verticala dar de doar doua palme pe orizontala, cu un zgomot puternic in trafo linii dupa care pica in standby. Cum tubul era fabricat de Samsung (A68QCP dar scria Philips pe eticheta) eu am mai avut cu deflexia probleme la acest tip in televizoarele Schneider Scenaro. Repede, fiindca clientul se grabea dupa atata drum si veneau Floriile, i-am schimbat si deflexia. Nici o schimbare si atunci am reinceput "sa gandesc". Am pus osciloscopul si am observat ca impulsurile din colectorul tranzistorului driver linii aratau jalnic. Defectul a fost provocat de condensatorul C2455, 47uF/35V, care era 0000uF.

Link spre comentariu

Arhicunoscutul sasiu 11ak30,ledul de st-by aprins rosu,nu vrea sa porneasca deloc,doar cu MCR-ul scos!!Pana aici toate bune.Initial si-a mai batut capul cu el altcineva si degeaba!!Dupa toate verificarile si paraverificarile de rigoare ajung la concluzia ca toate sant in regula si totusi nu vrea sa porneasca decat fara mcr!!Pin 47 procesor, exista impuls on/off si tot nu vrea!!De fapt de vina era tranzistorul Q504 de pe pinul 2 al procesorului(reset) care avea contact microscopic imperfect la emitor. Doar cu o lupa puternica se putea vedea problema!!Poate ajuta si pe altcineva si scuteste de verificari si timp pierdut!!Practic a fost un defect .....''aiurit'' care ne face sa cautam problema in cu totul alta parte!!!Bietul om care se chinuise inainte cu el ,ajunsese pina intr-acolo incat sa-i spuna clientului ca trebuie sa-i schimbe ....procesorul ca restul le-a verificat/schimbat aproape pe toate si tot nu merge!! :sparge: Sa fie de folos si altcuiva!!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Tv Mivar model 14V2E

 

imaginea este usor distorsionata pe orizontala , iar la trecerea in st-by din telecomanda , sursa are un zgomot ca un ciricait, destul de pronuntat. Dupa cca 15 secunde de "ciricaiala" led-ul care indica faptul ca tv este in st-by se stinge , disparand si ciricaitul.

defectul dispare prin inlocuirea C147 (47uF/35V), din baza tranzistorului final linii (S2000)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Philips sasiu L01.2E AA.led-ul stand-by clipeste si tv nu porneste.tensiunea de 95v aleatoare intre cativa volti si 60-70v.sursa nu are putere.pe langa verificarile de baza ,condensatori,lipituri, a se verifica 6541 care este un zenner de 10v.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

un defect hazliu. acum cam 10 ani aveam si munca de teren. un tv nei care mergea un timp dupa care cadea in st/by aleator. pornesc tv ul merge...si se opreste. ok zic sa facem citeva masuratori. iau tv si l pun pe alta masa dau capacul jos intorc sasiul pregatesc instrumentul si pornesc. merge...merge si iar merge. il ciocanesc..indoi sasiul..nimic. dupa 2 ore si multa cafea...renunt. pun capacul il pun pe masa...stupoare cade in st/by. cred ca am rosit imediat. nervos il iau si l pun din nou pe masa de lucru de data asta fara sa i scot capacul. iar merge si merge. il pun din nou la locul lui.imediat cade in st/by. cum credeti ca ma simteam dragi colegi?.dupa citeva clipe de gindire profunda intreb clientul unde este telecomanda. imi da raspunsul pe ca il asteptam...nu o mai gaseste.atunci lucrurile au inceput sa se lege. am gasit o in pat in plapuma. :rade:

Link spre comentariu

Arhicunoscutul sasiu 11ak30,ledul de st-by aprins rosu,nu vrea sa porneasca deloc,doar cu MCR-ul scos!

Exact acelasi defect , defect iremediabil (la alt depanator ) > dupa vreo 3 ore gasesc ,,buba'' > cablaj fisurat intre dioda 1n 4148 si poarta tiristorului ,care s-a intrerupt la scoaterea lui dupa placa !!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator andrei_teopop

1. Monitor PHILIPS 18.5' 191: Simtom: sursa porneste, monitorul iese din stand-by, dar imaginea are "flicker" si un zgomot sesizabil de descarcare de tensiune si frecventa inalta, invertoarele intra in protectie dupa cateva secunde. Defect: dupa desfacerea completa a panel-ului constat ca una din lampile CCFL are un capat desfacut din "sudura" (conductoarele nu sunt lipite pe capetele lampilor CCFL). Rezolvare: inlocuire lampa CCFL.2. Defect similar, Monitor BENQ 17' 4:3: Simtom: miros de arc electric in jur, invertoare care intra in protectie dupa cateva secunde. Defect: Izolatia conductorilor de la lampile CCFL strapunsa.

Link spre comentariu

Defect inselator. Tv mai vechi,cei drept,Minerva MT3712 sasiu G1000 nu porneste final linii,doar cu deflexia linii decuplata. Led de st-by aprins,sursa aparent ok! Nimic defect legat de deflexie,nici bobina nici condi de cuplaj,nimic!!Cu bobina decuplata ,apare FIT sonor si bineinteles dunga verticala de rigoare!! Pana aici mentionez ca NU am masurat nici o tensiune!! Daca cuplez si bobina linii in timp ce merge sunetul,surpriza,apare rastrul. Daca pornesc tv-ul cu deflexia cuplata nu porneste Apoi,in timp ce am cuplat deflexia in timpul functionarii am vazut de fapt ca ,rastrul ''onduleaza"!!De vina era,condi mare din redresare(47uf/400) din primarul sursei de alimentare,devalorizat!!Fara masuratori,cu deflexia cuplata(nu merge)/decuplata(merge) final linii,defectul este ....inselator!! :sparge:

Link spre comentariu

Sasiu L6.2 defect sursaManifestare : sursa la conectarea sub tensiune debideaza 15-20v pe U1 si se aude un tiuit ca si cind ar avea un scurt pe final -traf liniise decupleaza intrarea de tensine u1 traf linii ,dar tensiunea ramine tot mica ,insotita de un tiuit .Am localizat defectul in felul acesta in primarul sursei ,in urma verificari amanuntite a componentelor am gasit dupa circa 2-3 ore de munca si cauza :condensatorul c2501 , 1n5 avea o strapungere la unul din terminale.C.Marian

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări