Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme deosebite intilnite in depanari


Recommended Posts

Consider ca ar fi util atat pentru cei care postam cat si pentru ceilalti ca atunci cand ne permite timpul sa punem la dispozitia tuturor (chiar si pentru noi ca nu intotdeauna avem timpul sa notam), deranjamentele pe care le intalnim in activitatea cotidiana.Ca urmare incep cu primul meu defect pe care l-am rezolvat in februarie 1973: lipsa imagine, rastru alb, prezenta sunet la un televizor LUX S. Defecta lampa PFL200. Defectele de azi:- Grundig CUC 7350: la variatia brusca a continutului imaginii sursa decupla - remediu - valoarea rezistentei din emitorul tranzistorului din sursa a fost marita- Grundig CUC5860 - moar de circa 3 cm peste imagine - defect C703, condensator montat pe tensiunea de filament - se poate decupla un pin si tv-ul functioneaza ok- televizor [email protected] MX2000 - lipsa contrast - rezistenta RL25 (10 kohmi) intrerupta.

Link to comment
Share on other sites

Consider ca ar fi util atat pentru cei care postam cat si pentru ceilalti ca atunci cand ne permite timpul sa punem la dispozitia tuturor (chiar si pentru noi ca nu intotdeauna avem timpul sa notam), deranjamentele pe care le intalnim in activitatea cotidiana.Nu a-si fi scris dar un defect mai ciudat ca acesta nu am intilnit de 40 de ani de cand umblu prin ele.Tv nei (indiana 200), dar nu conteaza poate fi orice tv.BU linii scurt,verificat si schimbat toate piesele din BO. Bu-ul schimbat frigea dupa 30 sec. imagine ingustata cca.2 cm.H si V. A mai ramas trafo linii si deflexia.Stupoare, miez traf linii spart in partea de jos.

Link to comment
Share on other sites

Continuam: 1. Defect la VESTEL TURKOAZ sasiul 11AK03, dunga orizontala: lipsa tensiunii de 33V conduce la defect de cadre. Aceasta tensiune polarizeaza circuitul formator de rampa de pe langa TDA 4504, Defectul este provocat de intreruperea rezistentei R822-15Kohmi/2W din sursa sau R202 - 150kohmi. 2. Philips sasiu B2: sursa decupleaza cu BO cuplat, pe bec merge. Trafo linii bun, TDA8370 bun. Cauaza este intreruperea sigurantei de 315mA de pe tensiunea ce alimenteaza cadrele. Se recomanda si schimbarea condensatorului de filtraj al acestei tensiuni. 3. Samurai: imagine cu desfasurare de doar 4 cm pe verticala, toate componentele BV masurate. Cauza a fost intreruperea uneia din bobinele de deflexie ale BV (de mentionat ca sunt legate in paralel).

Link to comment
Share on other sites

D-le Toni, ar fi extraordinar sa ne putem expune toate experientele in materie de depanare, macar intr-o sectiune speciala a acestui forum ! Daca m-as apuca acum sa spun ca am inceput depanarea TV in1959 cu un RECORD rusesc cu diag. de 37cm, credeti ca s-ar mai uita cineva la povestile mele ?? Aveti mare trecere la administratorii forumului, poate reusiti sa faceti aceasta sectiune ! Succes si sa auzim numai de bine !

Link to comment
Share on other sites

La televizoarele Bang&Olufsen chiar pe capac se recomanda demontarea acestuia cu grija si centrat. LCD Sony Bravia model kdl-32s2000: functionare aleatorie, cu aprinderea ledului pe verde (dar fara rastru), uneori la aparitia defectului ledul trece pe rosu cu 5 flashuri. Cauza s-a datorat condensatorului C647, 100uF/35V, care a avut doar vreo 35uF (este montat chiar langa o rezistenta de 1W).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest basil45

daaa...imi amintesc de primul tv reparat...un tv h2,in 1986.o dioda zenner in scurt,punea la masa tens de 12 volti necesara selectorului.incepator fiind,dar si grabit,imi amintesc ca am sapat o gramada in calea comuna pana am dat de buba,dezlipind si masurand aiurea... :rade: .

Link to comment
Share on other sites

Continui (vad ca nu va prea inghesuiti stimati colegi, sau nu vi se par defectele suficient de importante):- Schneider TV1003 - dupa circa 40 de minute se strica convergenta si se modifica dimensiunile - sunt defecte bobinele de deflexie- Sony KV-29X2931K - tensiunea +B este de circa 170V - rezistenta R522, de 100kohmi, este intrerupta.

Link to comment
Share on other sites

Sunet cu bazait pe un difuzor sau pe ambele! Va duce cu gandul la defect final audio(TDA7057AQ) sau probleme de memorie. De fapt vinovat este tranzistorul : VT601 de pe pinul 36 al STV8216 .Cu toate ca la masuratoare arata ok ,de fapt nu este bun!! Se va schimba tranzistorul si defectul dispare. La unele sasie este varianta smd pe spatele placii!!Este vorba de sasiul: TV2KR-S2 cu STV8216

Link to comment
Share on other sites

Tv Thomas: functioneaza cateva ore,chiar si o zi dupa care dispare imaginea si ramane doar sunetul.Am refacut lipiturile schimbat conzi pe secundare l-am ciocanit peste tot.A venit clientul si la luat acasa. Peste 2 zile inapoi cu el in brate.Noroc ca l-am prins pe defect.Prefinal linii (BF459) isi facea de cap.

Link to comment
Share on other sites

Philips sasiu EM2E AA:- televizorul la pornire trece direct in stand-by iar la actionarea tastei +P sau din telecomanda, porneste inalta tensiune pentru 1-2 secunde dupa care trece inapoi in stand-by si ledul pe culoarea rosie incepe sa pulseze de cateva ori pe secunda - defecta placa digitala- televizorul porneste greu din stand-by - condensatorul de pe bara de -20V, C2102, 10uF/35V devalorizat.Atentie: la unele variante ale acestui sasiu lipseste rezistenta R3120 de pe bara -20V!

Link to comment
Share on other sites

Tv Funai, mai vechi cei drept,simptom nu foarte deranjant : peste afisjul osd sau agatat de el apar diferite hieroglife care nu au ce cauta in semnalul osd!!Defect in 99% din cazuri = procesorul ,care cu timpul isi va pierde din functii ducind intr-un final la nefunctionarea totala a acestuia!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines