Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest beltshatzar.

Conectare flash (MMC) la un ATMEGA8515

Recommended Posts

Guest beltshatzar.

Salut.

 

Am si eu nevoie de niste sfaturi pt un proiect . Se poate spune ca sunt incepator in ale microcontrolerelor (ce am facut pana acum au fost niste programele care aprindeau leduri , afisaje ...) .

 

Vreau sa conectez la un ATMEL (8515) o memoria flash (un AT45DB161B - flash de 16M tot de la atmel sau un MMC) si sa citesc ce e in ea cumva . Am gasit ceva pe un site : http://www.captain.at/electronic-atmega-mmc.php , unde microcontrolerul este conectat la portul serial , dar nu stiu cum sa dau comanda de citire , scriere de la calc ( vreau sa pun intr-un fisier ce e in flash ) . Are careva vreo idee ?

 

Pls HELP...

Link to post
Share on other sites

Guest valah

Nu am citit aplicatia indicata mai sus. Ideea este ca tu nu stii sa folosesti portul serial al microcontrollerului. Cel mai bun sfat al meu este mai intai sa te joci cu aplicatii prin care sa trimiti si sa primesti date prin intermediul portului serial al microcontrollerului. Sa te joci pt ca daca de-abia acum inveti sa faci programare reala (intreruperi, port serial, etc.). La inceput, setarile tale, poate, vor fi facute gresit. In cazul in care faci programul mare de la inceput, daca iti a aparea o eroare iti va fi foarte greu sa depistezi de unde provine ea. Tot ce ai de facut este sa scrii/citesti data din bufferul serial al procesorului, conversia efectiva de comunicatie seriala o face el (evident functie de setarile pe care le vei face pt procesor in momentul scrierii programului). Ca sa poti citi si salva datele transmise de catre microcontroller calculatorului mai trebuie sa cunosti si ceva limbaje de programare (C,C++, Visual Basic sau Visual C, Delphi, etc.) ca sa-ti poti face un software capabil sa comunice cu sistemul tau. Iti recomand Visual Basic. Este cel mai lejer si mai versatil. Inainte de a te apuca de un proiect, studiaza manualele componentelor pe care le doresti incluse. Astfel vei avea o imagine mai clara a ceea ce doresti sa faci.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines