Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corectia E-W la Beko 22.1

tiby_1981

Recommended Posts

Buna ziua.Am acest tv la reparat ca defect initial am avut finalul de linii 2SC5331 ars.Inainte de inlocuirea lui am inlocuit C519 4,7 micro/250V care era in mod evident uscat din el ramanand doar capsula metalica si 523 1micro/100V care era umflat.Corectia E-W este complet moarta,imaginea este foarte lata,din meniul de service nu se regleaza absolut nimic.Am masurat dupa schema fiecare componenta activa/pasiva din circuitul de E-W si nu am gasit nimic defect,toate componentele sant comform schemei.In colectorul tranzistorului de E-W BDX 53 am 1V.Intr-un capat la R519(2,2K ohmi),am 12V iar in celalalt capat am 11,2V.Este defect circuitul din partea digitala?Tranzistorul de E-W nu se incalzeste absolut deloc.Dioda dubla D505 intr-un capat am 135V iar in celalat capat am 1,5V care se gaseste si in colectorul tranzistorului de E-W.Rog o sugestie...

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tiby_1981

6

• dan cod

2

• lefter

1

• leoncris

1

Top Posters In This Topic

Prin decuplarea R516 care duce la E-W tensiunea care alimenteaza E-W ramane constanta 1V cu toate ca E-W nu este alimentat.O sa caut/comand o dioda dubla de E-W care sa sa aiba parametri identici/superiori diodei duble din tv.

de verificat totusi incalzirea lui L505;eu cred ca aceasta este de vinacand banuiti defectul in amplif E-W nu scoateti rezistenta serie cu bobina E-W ci colector/drena tranzistor forta(T505 aici) iar pe C523 trebuie sa apara 30-40v concomitent cu efect de perna

Dioda dubla este defecta.La masurarea pe scara de diode la aparat arata bine.Dar la masuratoarea de 200Mohmi arata rezistenta inversa.Asa e cand mai omiti ceva.