Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv PALLADIUM T-2011GRZ


Recommended Posts

O cunostinta de a mea are un tv PALLADIUM MOD Nr. T-2011GRZ, la care a aparut o problema, imaginea se "deruleaza" de sus in jos, sunetul este clar, imaginea este clara, doar ca se "deruleaza", prima oara mergea invers iar cand il aprinzi pentru prima oara in respectiva zi, merge bine, dupa ce se incalzeste un pic, o ia razna, iar daca scot cablul de antena nu se mai deruleaza nimik, se vede imaginea cu pureci corect!Ma gandesc ca problema este condesatorilor din BV sau BO, acum nus tiu ce sa zic, sunt incepator si vreau sa invat si sa fac legatura intre probleme cu parti-componente!Sarbatori fericite!

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cu ce componente? Adica , daca este model vechi sau nou? sau mai exact ce?Eu nu il am la indemana , trebuie sa merg la cunostinta sa vad exact ce si cum, dar ma gandeam ca daca pot sa si rezolv ceva daca tot ajung sa il desfac!Nu este model vechi cu placi verticale in el, este tehnologie mai noua, nu are butoane de reglaj in spate, are EUROSCART si pe fata control digital!Mai multe nu va pot da deocamdata.Daca este necesar ma voi duce sa fac poze!Multumesc tuturor de raspuns!

Link to comment

Am revenit cu poze!

Am gasit un condesator bulit, lam schimbat si am mai schimbat unul, cel bulit este de 100uF 160V si al doilea 47uf 160V, se vede in imagini cei 2! Din cel de 100uF a curs uleiul din el de se vede pata acea, pe langa asta am mai gasit o rezistenta care nu era bine tot de pe langa acel codesator.

Dupa ce iam schimbat , a mers bine vreo 1 ora, dupa care a inceput sa se deruleze imaginea dar de data asta in jos, opus de cum era inainte, dar se deruleaza mult mai incet!

Pozele sunt mai jos, acum ma depaseste situati asta , ce am observat eu este ca traful CHOOPER de la sursa se incalzeste destul de repede , ajunge imediat cam pe la 50-60 grade, cea ce cred eu ca nu este bine, iar dupa 10 minute daca pun mana pe condesatorul care lam pus de 100uF dar de 250V ca nu am avut de 160V si se incalzeste si el cam pe la 40 grade!

Ma gandesc sa nu fie vreo dioda de pe ramura de 120V, nu am facut masuratori, dar dupa un mic sfat de al vostru o sa fac, dar sincer dupa cum arata nu merita sa ma strofoc prea tare, daca este ceva de reprat mai minor, nu este o problema, dar daca este ceva mai major o las balta din cauza vechimi lui, degeaba reusesc sa il fac cu ajutorul vostru daca peste 2 luni pica cu alta problema, din cauza vechimi , si inca ceva, cred ca a mai fost reparat de cel putin 2 ori, prea multe trasee stricate si modificari destul de mari, nu numa pe la sursa , ci si prin alte parti alte placi de baza, pe dedesupt, strapuri trase, intrerupt cablaj si modificari facute...etc!

http://i39.tinypic.com/jsek5e.jpg

http://i39.tinypic.com/2qkhyrq.jpg

http://i43.tinypic.com/2lkw87a.jpg

http://i41.tinypic.com/im2fix.jpg

http://i41.tinypic.com/15q6g7a.jpg

http://i40.tinypic.com/6h82gj.jpg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines