Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

lipsa tensiune la filament tub

Fricikee67

Recommended Posts

buna ziua , stimati colegi , tubul nu mai primeste 5v de la trf. linii ,care e procedura? sa alimentez separat de pe un traf de 6v ,sau se poate lua 5v de pe sasiu ?

• Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Fricikee67

4

• petru_f

4

• dan-a2

2

• BUGHIU

2

Restul sant in regula?? FIT , SCREEN,200v video???De pe sasiu nu este indicat si nici bine sa luati!! Cel mai bine cu traf separat sau 3 spire infasurate pe ferita trafo linii si lipite la filament,asta dupa ce l-ati izolat in prealabil fata de sasiul tv!!!

de curiozitate... ce sasiu sau ce trafo linii este?inca nu am gasit trafo linii cu infasurarea de filament intrerupta.poate este arsa rezistenta serie cu filamentul, intrerupt traseul ori lipitura rece de la Ufil la tub sau chiar soclul tubului.poate fi si tubul cu filamentul ars... :sparge:

o mare ciudatanie.....am crezut ca am vazut destule, dar nici eu nu am intalnit trafo numai cu infasurarea de filament dusa. In rest pe alimentare am intalnit tot ce spune colegul mai sus ..... :(

Masoara incepand de la pinul de filament ! -posibil lipituri reci !si urmeaza sfatul lui Dan cu alimentarea separata ! Si ptr. Petru : care bobina ? :nas:

defectul am rezolvat cu 3 spire de pe trf linii , nu am dat mai multe detali ,model ,sasiu ...eram sigur de interuperea tensiuni de alimentare a filamentului de la trf linii, ....200v pe video, screen,fit,era ok am schimbat si tubul ....tv ul merge de dimineata si e totul ok :101

O precizare inca!Traful pentru filament scoate tensiune alternativa,deci nu ai nici cum sa gasesti 5V acolo,daca cumva ai stat cu aparatul tau pe tensiune continua.CRACIUN FERICIT!

O precizare inca!Traful pentru filament scoate tensiune alternativa,deci nu ai nici cum sa gasesti 5V acolo,daca cumva ai stat cu aparatul tau pe tensiune continua.Nu se poate masura exact, din cauza frecventei,oricum ai vrea.