Fricikee67 Posted December 24, 2011 Share Posted December 24, 2011 buna ziua , stimati colegi , tubul nu mai primeste 5v de la trf. linii ,care e procedura? sa alimentez separat de pe un traf de 6v ,sau se poate lua 5v de pe sasiu ? Link to comment
BUGHIU Posted December 24, 2011 Share Posted December 24, 2011 Restul sant in regula?? FIT , SCREEN,200v video???De pe sasiu nu este indicat si nici bine sa luati!! Cel mai bine cu traf separat sau 3 spire infasurate pe ferita trafo linii si lipite la filament,asta dupa ce l-ati izolat in prealabil fata de sasiul tv!!! Link to comment
Fricikee67 Posted December 24, 2011 Author Share Posted December 24, 2011 va multumesc dl bughiu ,solutia cu 3 spire pe trf linii e buna , SARBATORI FERICITE Link to comment
bobo Posted December 24, 2011 Share Posted December 24, 2011 de curiozitate... ce sasiu sau ce trafo linii este?inca nu am gasit trafo linii cu infasurarea de filament intrerupta.poate este arsa rezistenta serie cu filamentul, intrerupt traseul ori lipitura rece de la Ufil la tub sau chiar soclul tubului.poate fi si tubul cu filamentul ars... Link to comment
Eusebiu Angelescu Posted December 24, 2011 Share Posted December 24, 2011 o mare ciudatanie.....am crezut ca am vazut destule, dar nici eu nu am intalnit trafo numai cu infasurarea de filament dusa. In rest pe alimentare am intalnit tot ce spune colegul mai sus ..... :( Link to comment
petru_f Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 De 40 de ani de cand mi-am bagat nasul prin ele nu am lntalnit asa ceva. Doar trasee intrerupte,cate un filament ars si rareori rezistenta ori bobina intrerupte. Link to comment
BUGHIU Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Unul singur am intalnit cu acest defect: infasurarea de filament intrerupta de la trafo linii!!! Totusi se poate!!! Link to comment
dan-a2 Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Masoara incepand de la pinul de filament ! -posibil lipituri reci !si urmeaza sfatul lui Dan cu alimentarea separata ! Si ptr. Petru : care bobina ? Link to comment
petru_f Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Unele tv-uri au in serie cu filametul 1,2 bobine ca filtraj. Link to comment
Fricikee67 Posted December 25, 2011 Author Share Posted December 25, 2011 defectul am rezolvat cu 3 spire de pe trf linii , nu am dat mai multe detali ,model ,sasiu ...eram sigur de interuperea tensiuni de alimentare a filamentului de la trf linii, ....200v pe video, screen,fit,era ok am schimbat si tubul ....tv ul merge de dimineata si e totul ok Link to comment
petru_f Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Dar de ce ai schimbat tubul? Link to comment
Fricikee67 Posted December 25, 2011 Author Share Posted December 25, 2011 am verificat tubul cu un aparat regenerator,filamentul nu era intrerupt.....tubul era obosit Link to comment
dan-a2 Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Oricum sunt rare TV. cu bobine pe filament ! (chiar ca am uitat de ele ) > Va urez : Craciun Fericit !!! Link to comment
jozsef46 Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 O precizare inca!Traful pentru filament scoate tensiune alternativa,deci nu ai nici cum sa gasesti 5V acolo,daca cumva ai stat cu aparatul tau pe tensiune continua.CRACIUN FERICIT! Link to comment
petru_f Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 O precizare inca!Traful pentru filament scoate tensiune alternativa,deci nu ai nici cum sa gasesti 5V acolo,daca cumva ai stat cu aparatul tau pe tensiune continua.Nu se poate masura exact, din cauza frecventei,oricum ai vrea. Link to comment
Recommended Posts