Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

deflexie tv Schneid 21M210


Recommended Posts

Am un tv Schneid 21M210 sasiu THOUSDA TH-P1008 care incearca sa porneasca , se aude un barait usor in zona trafo linii dupa care intra in st-by. Ceea ce mi se pare ciudat e ca nu vad rezistentele bobinelor de deflexie.Tubul este A51ELW032X004.E posibil ca cineva sa se fi jucat inainte la legaturile deflexiei. Daca cineva are un tub cu conexiunile originale il rog sa ma ajute. Multumesc mult!

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pai ce-a care are cam 10-14 ohmi este bobina de baleiaj vertical,iar ce-a care are rezistenta mai mica cam intre 2-4 ohmi este bobina de baleiaj orizontal.In conexiunea de pe placa cele din capatul mai jos disnpre sursa sant bobinele de baleiaj vertical iar conexiunea de baleiaj orizontal este imediat dupa bobina de baleiaj vertical si este impatita in 2 un fir este pe conectorul comun,iar un fie este conectat la prizele de bobina orizontala din trafo linii.Ceea ce va sfatuiesc este sa incercati sa schimbati condensatoarele electrolitice din baleiajul vertical care este realizat cu LA78040.

Link to comment

Salut! Am un asemenea televizor la reparat. Legaturile la deflexie sunt:- pe cupla H1 a ansamblului sunt conexiunile la baleiajul orizontal prin firele rosu si albastru- pe cupla H2 a ansamblului sunt conexiunile la baleiajul vertical prin firele negru si alb.Cupla de la deflexie ce se cupleaza in placa de baza are legate firele asa: rosu la primul pin mai distantat, urmat de albastru, alb, negru.Deci trebuie sa aveti intre firele rosu si albastru 1,4 ohmi iar intre firele alb si negru 6,2 ohmi. Spor la munca!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines