Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor pc fara rosu

Guest licapavel

Recommended Posts

Guest licapavel

Am primit un monitor nou dar defect,ii lipseste culoarea rosie .In loc de rosu se vede negru, iar celelalte culori se vad corect si nu se amesteca una cu alta.Vreau sa stiu daca e usor de remediat aceasta defectiune, ma refer la un semireglabil ceva.Nu sunt as in electronica dar am ceva cunostinte minime.daca aveti un sfat va sunt recunoscator

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

verifica pinul 1 din mufa care intra in placa video si daca nu e indoit e posibil sa fie intrerupt cablul pe firul care da culoarea rosie sau defectul este pe placa tk. trebuie sa urmaresti semnalul de rosu cu un osciloscop ca sa vezi pina unde ajunge .Eventual contact imperfect undeva pe placa tk refa lipiturile si masoara tensiunile pe cei trei katozi la tubul cinescop

• 2 weeks later...

Am primit un monitor nou dar defect,ii lipseste culoarea rosie .In loc de rosu se vede negru, iar celelalte culori se vad corect si nu se amesteca una cu alta.Vreau sa stiu daca e usor de remediat aceasta defectiune, ma refer la un semireglabil ceva.Nu sunt as in electronica dar am ceva cunostinte minime.daca aveti un sfat va sunt recunoscator

Lipasa rosu ? ...fara ac celellalte culori sa fie afectate ...cel mai posibil intrerupere de semnal R ..contacte imperfecte ...

• 4 years later...
Guest tomescus

Salut. Dezgrop threadul cu o problema asemanatoare. Am un EVGA 9800gtx+ si pe una din iesirile DVI nu am culoarea rosie. Am verificat mufe, cablu. Am verificat si cu alte mufe, cabluri, alt monitor. Am reinstalat driver, am modificat rezolutii, refresh. Problema persista cu unele momente cand se vede bine. Cum pot verifica mufa din placa video? Stiu sa folosesc un multimetru si am cunostinte minime de electronica. Poate sa fie un condensator avand in vedere ca uneori am semnal video bun? Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

In cazul monitorului, aproape sigur trebuie hâţânată placa de pe gatul tubului, curios e ca am vazut des problema, si numai la rosu, verdele si albastru nu.Placa aceea video are o biluţă dezlipită la GPU. Trebuie facut reflow.

t

Lcd sau crt? cablul dintre monitor si calc este ok?

Guest tomescus

Monitoarele pe care am verificat sunt LCD si nu de la ele e problema. Nici de la cabluri sau mufe. Ca am tot verificat. Problema este din placa video.

Placa aceea video are o biluţă dezlipită la GPU. Trebuie facut reflow.

Placa video nu are probleme in jocuri sau benchmark-uri. Celalta iesire DVI functioneaza ok. Eu folosesc ambele iesiri si de aici si nemultumirea mea...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines