Guest licapavel Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 Am primit un monitor nou dar defect,ii lipseste culoarea rosie .In loc de rosu se vede negru, iar celelalte culori se vad corect si nu se amesteca una cu alta.Vreau sa stiu daca e usor de remediat aceasta defectiune, ma refer la un semireglabil ceva.Nu sunt as in electronica dar am ceva cunostinte minime.daca aveti un sfat va sunt recunoscator Link to comment Share on other sites More sharing options...
fen Posted March 16, 2006 Share Posted March 16, 2006 verifica pinul 1 din mufa care intra in placa video si daca nu e indoit e posibil sa fie intrerupt cablul pe firul care da culoarea rosie sau defectul este pe placa tk. trebuie sa urmaresti semnalul de rosu cu un osciloscop ca sa vezi pina unde ajunge .Eventual contact imperfect undeva pe placa tk refa lipiturile si masoara tensiunile pe cei trei katozi la tubul cinescop Link to comment Share on other sites More sharing options...
I.Dani83 Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 Am primit un monitor nou dar defect,ii lipseste culoarea rosie .In loc de rosu se vede negru, iar celelalte culori se vad corect si nu se amesteca una cu alta.Vreau sa stiu daca e usor de remediat aceasta defectiune, ma refer la un semireglabil ceva.Nu sunt as in electronica dar am ceva cunostinte minime.daca aveti un sfat va sunt recunoscatorLipasa rosu ? ...fara ac celellalte culori sa fie afectate ...cel mai posibil intrerupere de semnal R ..contacte imperfecte ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tomescus Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Salut. Dezgrop threadul cu o problema asemanatoare. Am un EVGA 9800gtx+ si pe una din iesirile DVI nu am culoarea rosie. Am verificat mufe, cablu. Am verificat si cu alte mufe, cabluri, alt monitor. Am reinstalat driver, am modificat rezolutii, refresh. Problema persista cu unele momente cand se vede bine. Cum pot verifica mufa din placa video? Stiu sa folosesc un multimetru si am cunostinte minime de electronica. Poate sa fie un condensator avand in vedere ca uneori am semnal video bun? Multumesc pentru eventualele raspunsuri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitfire Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 In cazul monitorului, aproape sigur trebuie hâţânată placa de pe gatul tubului, curios e ca am vazut des problema, si numai la rosu, verdele si albastru nu.Placa aceea video are o biluţă dezlipită la GPU. Trebuie facut reflow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan cod Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 t Am primit un monitor nou dar defect,ii lipseste culoarea rosie .In loc de rosu se vede negru, iar celelalte culori se vad corect si nu se amesteca una cu alta.Vreau sa stiu daca e usor de remediat aceasta defectiune, ma refer la un semireglabil ceva.Nu sunt as in electronica dar am ceva cunostinte minime.daca aveti un sfat va sunt recunoscatorLcd sau crt? cablul dintre monitor si calc este ok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tomescus Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Monitoarele pe care am verificat sunt LCD si nu de la ele e problema. Nici de la cabluri sau mufe. Ca am tot verificat. Problema este din placa video. Placa aceea video are o biluţă dezlipită la GPU. Trebuie facut reflow.Placa video nu are probleme in jocuri sau benchmark-uri. Celalta iesire DVI functioneaza ok. Eu folosesc ambele iesiri si de aici si nemultumirea mea... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.