Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tda 7377...de ce nu functioneaza ?

Guest SEAL Team 6

Recommended Posts

Guest SEAL Team 6

Salutari din nou. Tocmai ce am terminat de realizat un amplificator audio cu circuitul integrat TDA7377 (varianta bridge). Problema este ca nu merge (am C.I.-ul nou nout).Am alimentat cum imi arata in schema de principiu prin pinii 3 si 13,la 15 Volti, am verificat piesele...tot nimic...Acum as mai avea o intrebare : e ceva legat de poztia STBY ? sau DIAGNOSTIC ? P.S. l-am lasat alimentat 5 minute,fara radiator,tinand mana pe el...nici macar nu se incalzeste

post-60795-139829358053_thumb.jpg

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• iora

3

• remus68

3

• gica70

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salutari din nou. Tocmai ce am terminat de realizat un amplificator audio cu circuitul integrat TDA7377 (varianta bridge). Problema este ca nu merge (am C.I.-ul nou nout).Am alimentat cum imi arata in schema de principiu prin pinii 3 si 13,la 15 Volti, am verificat piesele...tot nimic...Acum as mai avea o intrebare : e ceva legat de poztia STBY ? sau DIAGNOSTIC ? P.S. l-am lasat alimentat 5 minute,fara radiator,tinand mana pe el...nici macar nu se incalzeste

verificati pe fiecare iesire spre difuzor sa aveti jumatate din tensiunea de alimentare. in mod normal cu stand-by neconectat ar trebui sa aveti semnal
Guest SEAL Team 6

verificati pe fiecare iesire spre difuzor sa aveti jumatate din tensiunea de alimentare. in mod normal cu stand-by neconectat ar trebui sa aveti semnal
zero...

posibil ca circuitul sa fie in stand-bye. aplicati o tensiune de 5V pe intrarea de standbye sau printr-o rezistenta de 10K la +15v si masurati iarasi iesirea. de asemenea puteti cupla intrarea standbye la masa fara probleme.

in datasheet scrie : "Play Mode Vpin7 = 5V "

"in cazul in care il alimentez invers ce s-ar putea arde ? ca in PDF scrie ca are protectie"Protectia se refera la suprasarcina si nu la PIP (adica dioda)!

Cind esti in faza de experimentare este bine sa inseriezi cu plusul (daca este alimentare asimetrica) o dioda in sensul de conductie directa. Montajul va fi protejat la orice alimentare inversa deoarece dioda nu va conduce decit intr-un sens. Aceasta configuratie este cunoscuta in lumea electronistilor ca "dispozitivul antiprost".viewtopic.php?f=5&t=60419