Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

''Neacces'' la partitiile secundare


traianpop

Recommended Posts

  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

De regula dupa o instalare de sistem daca au fost folosite drepturile de admin pe anumite partitii/foldere/ si sau fisiere (numai pentru instalarile pe ntfs) va da un mesaj ca nu aveti permission to ...etc.La tipul de eroare care ati prezentat-o este ca si cum nu aveti instalate anumite programe...de ex. daca incercati sa deschideti un fisier de tip *.doc, si nu aveti MS Word instalat sau FreeOffice ceva care sa recunoasca extensia *.doc, va da eroare care ati spus-o ...daca puteti sa faceti un "printscrean" la mesajul de eroare ar fi ok....

Link to comment

Nu are nicio treaba cu permisiunile. Ai avut porcaria aia de virus de autorun, care se raspandeste prin stick'uri USB. Problema se rezolva in felul urmator:

 

Deschizi un terminal de comanda (Start -> Run -> cmd -> Enter), si scrii asa:

 

D:attrib -r -s -h autorun.infdel autorun.infE:attrib -r -s -h autorun.infdel autorun.infF:attrib -r -s -h autorun.infdel autorun.inf

Si vei putea accesa partitiile in mod normal.

Link to comment

Multumesc de sfaturi, dar se pare ca antivirusul a fost mai rapid decat mine, si ''mana in mana'' cu The Unique(sau cum doreste dansul sa fie scris :jytuiyu Dupa restart si update automat la antivirus(Avast) s-a gasit un autorun in F: care a fost mutat in ''chest'' automat; acum sunt accesibile si acele partitii.Si pentru a nu deschide topic nou, cer un sfat:- se stie ca Avast isi face update automat(daca n-au fost modificate setarile initiale), si unele fisiere le recunoaste a fi ''malitioase''Am avut ''neplacerea'' sa-mi stearga de pe stick USB cateva drivere si alte cateva programe executabile(chiar si Messenger 10, luat de pe pagina oficiala)Cum se pot recupera aceste date? Unde au fost mutate? Nu ma intereseaza sa recuperez messenger, e usor de gasit, dar imi pare rau dupa alte fisiere .Multumesc!

Link to comment

Ai avut porcaria aia de virus de autorun, care se raspandeste prin stick'uri USB.

:rade: ma gandem ca primul lucru a fost sa instaleze un antivirus ... mea culpa
Imi cer scuze ca nu ma exprimasem indeajuns de corect inainte;Kit-ul pt antivirus era pe o alta partitie( D: ), si neavand acces la ea, am zis ca va intreb pe dvs, ma gandeam ca poate e o chichita mai...deosebita :jytuiyu Asta s-a rezolvat, dar a doua intrebare ramane de actualitate:-cum (si de unde ?) se pot recupera fisierele sterse de Avast,considerate a fi ''naspa''?sau un driver nVidia, de exemplu, luat de pe pagina producatorului poate fi ''rau?Va multumesc!
Link to comment

sau un driver nVidia, de exemplu, luat de pe pagina producatorului poate fi ''rau?

Nu, in principiu nu poate fi "rau".

Atata timp cat un driver este luat de pe pagina OFICIALA a producatorului sunt sanse foarte slabe, dar foarte slabe ca acesta sa nu mearga sau sa fie virusat.

Ai grija atunci cand cauti un driver, pentru ca sunt foarte multe site-uri "fake" care seamana foarte mult cu cele oficiale, ba chiar scriu despre nu stiu ce parteneriate si ca totul este ok, insa NU ESTE.

Link to comment

cum au zis si colegii , ai virusi ,autorun-ul e defect , iar sistemul de operare nu il recunoaste ,deci nu stie cu ce sa decshida partitiile si de aia te intreaba aratandu-ti lista cu posibile programe..

Sper ca de data asta sa ma exprim corect(sau mai coerent) :jytuiyu -problema cu partitiile am rezolvat-o, era problema unui alt calculator, nu al meu;- a doua problema se refera la calculatorul meu; antivirusul sterge (muta in carantina) anumite fisiere, cum ar fi drivere-setup, programe-kit etc, salvate pe un stick sau pe o alta partitie; intrebarea era cum se pot recupera acele fisiere. Multumesc!
Link to comment

odata afectate nu cred ca se mai pot recupera, sunt schimbate de acel virus ,ar insemna sa refaci kiturile manual , e ca si cum le-ai creea tu.. deci , descarci altele de pe net , le pui pe un CD , care e suport READ ONLY si nu are cum sa fie contaminat ulterior, de pe un sistem curat fara virusi ca nu cumva sa scrii discurile si cu virusi.. bineinteles , se poate da restore la acele fisiere ,in functie de antivirusul folosit.. dar nu as recomanda restaurarea virusilor in sistem.. partea virusata ramane in carantina de regula.. in momentul in care o stergi ,o anumita aplicatie , cea care a fost infectata nu va mai functiona. Reinstalling the application might solve the problem !!

Link to comment
  • 2 years later...

Revin cu o alta intrebare.Un laptop nou, cineva a instalat W 7, a facut doua partitii, zice el.Momentan nu am acces la acel laptop, mi-a spus doar ca nu vede a doua partitie.Ceva cu unalocated, sau inactive partition...Asa ca in My computer nu apare acea partitie.Am stiut cum se face, dar am uitat :jytuiyu Laptop e Lenovo, nu stiu modelul(si nici nu cred ca e concludent pentru problema prezentata), HDD de 1 TB.In concluzie, e activa doar partitia unde e sistemul de operare, a zis ca a facut-o de 50 GB.Cum se aloca sau activeaza cealalta partitie?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines