Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
dorian 70

Solter Inverter COTT 155

Recommended Posts

In urma cu cateva zile, un amic a venit la mine cu un invertor COTT 155 defect, model ca in link-ul: http://www.premiumtools.ro/product.php?id_product=12 .

Am constatat ca era in scurt puntea KBPC3510. Neavand modelul de 35A, i-am plantat una de 25A, sub rezerva de a folosi invertorul cu electrozi de 2,5. Fiind o chinezarie a plecat dupa doi electrozi. Doresc sa comand una noua pentru a-i da viata invertorului, fireste va fi de 35A sau chiar de 50A, de aceea va rog, daca nu contravine regulamentului forumului, eventual pe pm, sa-mi recomandati o firma de incredere.

Poate sa aiba alta cauza defectarea repetata a puntii redresoare?

Puntea redresoare de 50A, patrata, ca dimensiuni fizice, este identica cu cea de 35A, pentru o eventuala substituire ?

Link to comment
Share on other sites

sa-mi recomandati o firma de incredere

Multe firme de incredere vind si componente produse in china. Problema nu e atit de spinoasa: chinezii produc componente foarte proaste, dar si componente foarte bune. Daca a fost montata o punte de 35A, monteaza una de 50A. Uita-te cu atentie cit de bine este racita puntea redresoare; nu ar fi rau sa o ajuti sa disipe cit mai bine caldura, imbunanatind radiatorul pe care este montata sau ventilind zona respectiva.
Link to comment
Share on other sites

Dupa o aventura, care a tinut aproape o luna de zile, privind achizitionarea unei noi punti redresoare, deh au fost si sarbatorile de iarna, in sfarsit, am inlocuit vechea punte cu una noua iar cat o sa tina se va vedea ...

Am alta nedumerire, proprietarul invertorului mi-a aratat un alt aparatel pe care l-a laudat ca fiindu-i foarte util mai ales cand sudeaza cu curent electric de la generator: inverkontrol V-230 Solter si nu stiu ce-i atat de special ca la o privire sumara in interior am vazut ca are un LM339, 7812, releu 24V/30A, 2 semireglabili Vmin si Vmax, condensator serie pt. alimentare la retea 1μF, si cateva rezistente, unde mai pui ca la o prima googalire costa si la vreo 400 de lei ...

Asadar ce rol are si cum functioneaza ?

Pun si poze.

post-30422-139829375585_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

acest aparat este un comparator pentru tensiunea de alimentare...daca nu se incadreaza in anumite limite,releul decupleaza alimenterea aparatului..am mai vazut asa ceva intr-un model de ERGUS(parca...)numai ca era mai simplu construit(un releu cu bobina la 110v,niste tranzistoare,zennere.....etc).releul avea contactele inseriate cu alimentarea.unele invertoare au acest etaj inglobat pe placa.

Link to comment
Share on other sites

INPUT VOLTAGE (Vac) 230MAXIMUM INPUT CURRENT (A) 30MIN. CONTROL VOLTAGE (V) 160MAX. CONTROL VOLTAGE (V) 260MAX VOLTAGE (V) 400 @ 20%WORK FREQUENCY (Hz) 50 / 60DIMENSIONS L/ W/H (mm) 110x110x180WEIGHT (Kg) 0,8

exact ce ti-am zis....pragul minim este la 160v iar pragul maxim la 260v.curentul maxim care il poate comuta este de 30 amperi.
Link to comment
Share on other sites

Este un aparat care se intercaleaza intre generator si invertor pentru protectie.Ciprian are dreptate. Printre primele astfel de aparate aparute in Romania au fost Ergus, intradevar.Mai tirziu au aparut pe piata invertoare cu protectie la folosirea pe generatoare de curent care de fapt aveau acest modul in interiorul aparatului.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines