Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest coategoale

puterea unui amplificator ?

Recommended Posts

Guest coategoale

Putere mod stereo (8 ohmi, 1 kHz, DAT 1%) 100 W + 100 W, cam asa scrie pe cartea tehnica, iar ulterior mai arata 100x5 ....aparatul fiind multicanal. deci intrebarea mea este: puterea unui astfel de amplif in prima faza explica ca da real 200 w, iar apoi respectiva putere se distribuie pe 5 canale? sau e defapt toata puterea lui de 100W distribuiti in prima faza pe 2 canale si apoi pe 5 ?

Link to comment
Share on other sites

coategoale, cît consumă ampliful de la reţea? Să încerc o explicaţie simplă:

La amplifurile astea x.1, doar 2 amplifuri finale merg la capacitate maximă şi alea în mod stereo, în celelalte moduri merg doar la o parte din putere, canalele de sateliţi merg la o putere mult mai mică.

Şmecheria din reclamă, cea cu 5x100W, provine din faptul că amplifurile sînt identice în interior (ptr a rezista tensiunilor de alimentare folosite de canalele principale, alea ptr stereo) şi fiecare ar fi capabil să scoată cîte 100W, dacă ar fi atacat cu semnal corespunzător, în toată banda audio şi la nivel normal. Dar cum ele sînt atacate cu semnale mult mai mici şi cu bandă mai îngustă, puterea scoasă de ele e mult mai mică.

Aşa că în loc de 5x100W, în realitate ai 2x100W, cu toate canalele funcţionînd. Asta se deduce din puterea consumată de la reţea, la amplifurile în clasă AB randamentul e în jur de 40%, un amplif solid ar trebui să aibă un consum de 1,2kW la o putere reală de 5x100W, ptr 2x100W ar fi 500W, dar din economie se folosesc trafo mai mici, pe la 2/3 din consumul normal, în ideia că clientul nu stă cu volumul la maxim toată ziua, ci doar 5 minute, o melodie.

Probabil că al tău nu trece de 300W consumaţi.

Link to comment
Share on other sites

Guest coategoale

are un transformator care ii asigura 250 w din retea . iar eu ascult mai mult pe 2 cai , in stereo , ascult muzica mult iar muzica in 5 canale nu imi place chiar deloc ... merci mult de raspuns !.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines