Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest mytzu

conectare casetofon auto la sursa pc

Recommended Posts

cum le leg unde vine fiecare fir in parte ? k habar nu am...am inteles ca firul galben e +12v , negru e masa,,,dar -12 v nu are?si la casetofon unde gasesc +,-? masa o pot lua dupa casetofon?

Link to comment
Share on other sites

Daca am renunta cu totii la orice provocare nu s-ar mai face progrese in nici un domeniu, asadar iata ceva ce poate te va ajuta:

 

Sursele ATX ( de PC ) au mai multe cabluri care ies din ele insa in principiu 2 tipuri de mufe principale, prima este aceasta de mai jos, ceva mai mare, aceasta merge direct pe placa de baza a PC-ului, alimentand tot ce este nevoie.

 

Mufa in sine:

 

 

Pin out:

post-15007-139829356613_thumb.gif

 

Ca sa poti porni sursa trebuie ca sa tai firul verde si unul din cele negre, apoi le desfaci putin izolatia si le legi impreuna si le izolezi apoi din nou cu banda, faci asta fara ca sursa sa fie alimentata bineinteles, dupa ce ai facut asta poti alimenta la priza sursa si aceasta va porni singura, ca sa o opresti o scoti iarasi din priza.

 

Apoi sursele astea mai au si tipul asta de mai jos de mufa, acesta se foloseste pentru a alimenta diversele dispozitive atasate la PC intern, gen HDD ( Hard Drive Disk ) sau unitati optice gen DVD-Rom; DVD-Writer, etc.

 

Iata mufa in cauza:

 

 

Aceasta are doar 4 fire, Rosu, pe care circula +5Vcc, Negru, Negru-pe ambele este circuitul de masa GND, si Galben - pe care circula +12Vcc, si asta te intereseaza pe tine pentru a alimenta acel casetofon auto, asadar tu de la una din mufele astea cu 4 fire, tai 1 fir negru si pe cel galben, le desfaci izolatia aprox 1 Cm si le conectezi la alimentarea casetofonului, nu am de unde sa stiu ce aparat ai tu insa postez mai jos un exemplu de principiu care sper sa te ajute:

 

 

Casetofoanele auto au in principiu pentru alimentare un fir negru la care legi firul negru din cele 2 taiate de la mufa cu 4 fire si-l izolezi, apoi mai au casetofoanele de obicei pentru circuitul de +12 2 fire, rosu si portocaliu, unul pentru alimentare si celalalt pentru back-up, daca si la tine este asa atunci le legi pe amandoua impreuna si apoi le legi cu firul galben taiat tot de la mufa aia cu 4 fire de la sursa, daca al tau casetofon nu are si fir portocaliu atunci legi doar firul rosu de firul galben de la sursa.

 

Izolezi totul atent si cam asta ar fi alimentarea casetofonului, banuiesc ca legaturile la difuzoare stii unde se fac asa ca nu insist.

 

Succes.

Link to comment
Share on other sites

Vad ca firul negru si cel portocaliu is taiate, si tocmai de ele ai nevoie, ei bine tre sa te legi cu niste cabluri de ele preferabil de aceeasi culoare, le poti lipi cu fludor, apoi firul portocaliu il legi impreuna cu cel rosu pe firul galben de la mufa aia cu 4 fire din sursa de PC, si firul negru de la casetofon il legi la firul negru de la mufa sursei.

Link to comment
Share on other sites

cu sursa am rezolvat am facut cum ai zis si a functionat...cu casetofonul asta ma poti ajuta ? de alimentat l-am alimentat...dar nu situ sa leg boxele ma puteti ajuta ? am pus o poza , alimentarea e facuta se aprinde cu boxele la care fire ma leg?

post-61449-139829357034_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ai vazut ca perseverand progresezi?, nimeni nu s-a nascut invatat, nimeni nu a pornit de la nivelul de expert :da

 

Daca mufa casetofonului aceasta de mai jos este atunci sub sirul de fire care alimenteaza aparatul, ai alt sir de cabluri in 4 seturi de cate 2 de aceeasi culoare iar unul de la fiecare are cate o dunga neagra pe el, din cate vad de la dreapta spre stanga ai verde, alb, gri si mov/violet, fiecare din aceste 4 seturi de fire reprezinta cate o iesire pentru difuzor, deci in total 4 iesiri, la fiecare difuzor legi cate 1 set de 2 fire din alea de aceeasi culoare, cel cu dunga neagra de obicei il legi la borna de minus al difului ( daca are un asemenea semn ).

 

http://elforum.info/download/file.php?id=9934&t=1

Link to comment
Share on other sites

cu mufa aia am rezolvat...eu aq am alt casetofon defapt un dvd auto, si l=am alimentat dar nu stiu sa leg boxele, adica mi-au ramas firele de jos eu la care fire ma leg cu boxa, de aceasta data casetofonul numai are mufa ci direct fire...

post-61449-139829357059_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines