Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator dual cv 1400 !!!


Vizitator peye01

Postări Recomandate

Vizitator peye01

Salut ! Am un amplificator adus din germania DUAL CV 1400 2x75 w( imagini: http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... 39319.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/54 ... 75578.jpg/)

il am de 2 zile. l-am conectat la pc printr-o mufa jack si 2 rca alb si rosu . am pus un tub de bass la el ( nu stiu cati w are ca nu e al meu, si 2 sateliti de la un sistem altec ) a mers bine prima zi se auzea ok dar ieri am ascultat vreo 2 ore la volum mai ridicat apoi am dat mai incet si dupa vreo jumatate de ora dintr-o data au inceput sa bazaie foarte tare toate boxele.

de la ce poate sa provina acest bazait foarte grav. statia are putere dar se aude barait foarte rau. am bagat rcaurile si la tuner si la phono si la fel.

am desfacut azi dimineata amplificatorul si am observat ca pe placa unde se afla finalii a fost inlocuit un condensator micut negru C 1233 parca cu o dioda(cred,seamna cu o dioda dinaia rosie care arata ca un cilindru)

 

daca puteti sa va dati cu parerea. s-au ars finalii sau ce alte piese >?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

[cum se masoara o rezistenta? cu amplificatorul pornit? sa ii aflu valoarea.

Nu, cu el nealimentat si cu un treminal al rezistentei de masurat dezlipit, dar mai mult ca sigur arderea rezistentei este un efect al altei defectiuni.Rezistentele se intrerup sau isi cresc valoarea prin carbonizare daca curentul care o traverseaza excede functionarii corecte.
Link spre comentariu
mersi,am deja schema. dar astept raspunsul la intrebarea mea din partea unuia care se pricepe.am identificat cele doua rezistente R 1304 - 470 OHMI / 0.25W 5% R 1323 - 39 ohmi / 0.25 w 5%cum se masoara o rezistenta? cu amplificatorul pornit? sa ii aflu valoarea.
Multumesc pentru raspuns . Chiar dai dovada de incult cu o asemenea afirmatie . Un coleg ti-a recomandat sa masori cu ohmetru dar daca nici acel lucru nu sti ce inseamna sau cum se procedeaza verificarea unei componente electronice ti-as recomanda sa-l duci la cineva care stie cei acel ohmetru .
Link spre comentariu
Vizitator peye01

am deconectat placa de la amplificator si acum rezistentele au urmatoarele valori: R1304 - (din partea dreapta) 470 ohmi - e buna R1304 - (din partea stanga-care am zis eu ca e "uscata") 478 ohmiR1323 - (dreapta) 42 ohmi - in loc de 39R1323 - (stanga) 149 ohmi - cea care arata ca si cum ar fi puscata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări