Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Lantean

Alarma antiefractie cu 8 senzori

Recommended Posts

As dori sa realizez o alarma cu 8 canale si display lcd. Schema am gasit aici Ng2t8Gwybrw , dar din pacate autorul cere 25$ pentru soft, mai mult decat sunt eu dispus sa dau. MA poate ajuta cineva cu o schema functionala si hex sau program , de preferat cu Atmega8 si LCD? Nu am experienta cu programarea Atmel , asa ca nu ma incumet sa incerc sa fac eu un astfel de program. Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

intrebare:daca 25$ vi se pare mult pentru programul acela, ce suma ar fii rezonabila sa o platiti pt acel program?intreb si eu asa, gandindu-ma ca 25$ sunt banii pe care ti ia un baiat cu 2 clase sa iti puna 2m^2 de gresie.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca deviem de la intrebare. E offtopic ceea ce intrebi, dar totusi o sa raspund..... La 100 ron imi iau o alarma care face acest lucru, gata facuta fara alta bataie de cap. In final daca nu gasesc un proiect complet voi incerca sa fac ceva singur, as fi preferat sa gasesc ceva deja incercat pentru ca timpul nu imi permite deocamdata sa invat programarea specifica atmel ( am cunostinte de c+) , dar cand voi avea timp la dispozitie voi face asa ceva si chiar daca va dura mai mult il voi posta aici ca sa il poata vedea toata lumea.Si btw un joc care contine sute de mii de lini de cod este 25$ asa ca fa tu socoteala daca merita.

Link to comment
Share on other sites

iti recomand sa te apuci sa-ti faci singur. eu cred ca la o alarma vei dori sa schimbi in timp destul de multe din reguli, timpi, modul ei de a gandi, sa o adaptezi pe felul tau de a folosi masina sau casa unde e alarma pusa, cat si alte persoane mai mult sau mai putin constinente de existenta alarmei. Iar asta este posibil numai daca o faci tu.

Link to comment
Share on other sites

pentru o alarma banala care tine cont de niste contacte (simple sau reed cu magneti) si comanda in consecinta cateva leduri si o iesire pe care se conecteaza un releu/tranzistor cu o sirena, nu e nevoie de cine stie ce linii de cod, e foarte simplu. Macar sa ai ceva functional si modernizezi ulterior.

Link to comment
Share on other sites

Iata un mic exemplu facut in cateva minute prin nepriceperea mea de incepator in ale atmegilor:

 

 

$regfile = "m8def.dat"$crystal = 1000000Dim A As LongDim T As SingleT = 0 Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portb.3 , Db5 = Portb.2 , Db6 = Portb.1 , Db7 = Portb.0 , E = Portb.4 , Rs = Portb.5 Config Lcd = 16 * 2 config pinb.6 = outputDoStart AdcA = Getadc(0)Stop AdcIf A = 0 Then  T = 0Else  If A > 512 Then    Gosub Alert  Else   Gosub Ok  End IfEnd IfWaitms 250LoopAlert:   Cls   Lcd "Alarma taica"    Pinb.6 = 1    T = 1ReturnOk:   If T = 1 Then     Cls     Lcd "Am avut o alarma"   Else     Cls     Lcd "Nimic suspect"   End IfReturnEnd

Mi s-a parut mai simplu sa folosesc un singur port ADC pentru semnal. Am folosit rezistori de valori diferite pentru a putea face diferenta in cazul in care se va stoca valoarea citita pe ADC in EEPROM

 

Se pot folosi toare porturile ADC sau portul D pentru fiecare "senzor", asa cum este in acel exemplu dat mai sus.

post-32806-13982936022_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines