nationalistu Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Am o problema cu acest tv SONY KV-29C1R,pe sasiu scrie 1-659-827-19A,mai precis vede imaginea nu prea are contrast si predomina verdele,rog cum se poate intra im meniu service pentru a efectua corectia necesara,si ce tip de telecomanda trebuieste,tv-ul a venit cu telecomanda P1664,dar nu face toate functiile.Cu stima. Link to comment
spiderflash Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Cred ca sasiul este BE3D asa ca incercati urmatorul lucru:Treceti tv in St-by apoi apasati succesiv butoanele:Display-5-V+ si Power sau TV insa eu cred ca tubul cineoscop este defect si nu reglajele de service. Vedeti daca se potriveste schema asta:http://www.site cu continut explicit.ro/3011672.4 Link to comment
nationalistu Posted December 18, 2011 Author Share Posted December 18, 2011 Sasiu SCC-K08G-A Link to comment
FLORIN IORDACHE Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Va salut ! Vedeti si dvs daca va ajuta aceasta schema atasata de mos Craciun .Mult succes !!! Link to comment
Vas Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Cam la toate TV-urile Sony mai vechi asa merge.Cauza este -renumitul- tub Trinitron. Link to comment
nationalistu Posted December 18, 2011 Author Share Posted December 18, 2011 Pana acum nu am gasit tv SONY cu tub uzat si pot afirma ca am ceva experienta in tv-uri SONY primele serii pe care le-am depanat fiind KV-1300E,KV-2202E-unde pot afirma ca am reusit sa inlocuiesc SG613 cu tranzistor bipolar gen BU2508,(cele mai bune rezultate au dat tranzistorii recuperati din monitoare aveau timpul de comutatie mic. modificand anumite valori de componente.Avand si caietele service de la aceste serii.Mentionez ca nu am gasit nici un tv SONY cu tub obosit in ciuda vechimii lor.O intrebare se mai pot regenera tuburile SONY ?,sau recuperez sasiul care este impecabil si restul...la gunoi. Link to comment
nationalistu Posted December 18, 2011 Author Share Posted December 18, 2011 Si ca sa nu creada careva ca am vorbit in vant postez o foto cu modificare la tv SONY KV-2202E,modificare care vizeaza inlocuirea componentei SG613,care la timpul ala adica anii 95-96 era extrem de scumpa, poate mai are cineva si doreste sa al activeze,aveau o imagine superba,cu toate ca nu aveau in dotare cautare automata si sistemul de telecomanda era cu ultrasunete. Link to comment
Guest basil45 Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Cam la toate TV-urile Sony mai vechi asa merge.Cauza este -renumitul- tub Trinitron.aveti dreptate...au fost niste serii sony facute in polonia sau slovacia, acu vreo 10 ani,cu tuburi slabute.personal am un sony kv21k1t,la care m-a lasat tubul.nici eu nu credeam ca un trinitron n-are sa dureze mai mult sau cel putin cat un tub in line. Link to comment
bobo Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 in 1998 fratele meu a cumparat un sony trinitron kv m19td cu sasiu be-1 adus din anglia(second hand).a costat in acea perioada foarte mult dar si calitatea era extraordinara.dupa 5 luni luminozitatea se modifica brusc ca si cum ar fi ug2 cu probleme iar apoi a aparut cursa inversa si tenta de rosu.a fost o mare teapa acest tv si cred ca a fost tubul regenerat inainte de a-l cumpara.vanzatorul a incercat sa ma vrajeasca ca ar fi matricea defecta sau un contact imperfect pe modulul video.am fost cu el la service unde diagnosticul a fost tub defect si l-a regenerat dar nu a putut sa-mi acorde garantie.regenerarea a tinut eexact o seara eram la liceu in acea perioada si acest tv m-a determinat sa construiesc un regenerator din revista tehnium cu care am regenerat acest tub de mai multe ori pana au cedat filamentele.regenerarea tinea in medie cam 2-3 saptamani cu imagine destul de buna iar apoi il regeneram iar.am muls la maxim acest tub si pot sa spun ca a fost primul meu tub regenerat.regeneratorul il mai folosesc si azi pe alte tuburi cu rezultate destul de bune.o sa pun si schema regeneratorului mai pe seara.CONCLUZIE: exista si tuburi sony trinitron proaste iar regenerarea nu prea tine la aceste tuburi deoarece se aseamana mai mult cu cele alb-negru(contin un tun electronic cu 3 catozi).nu o sa uit cat traiesc acest tv. Link to comment
nationalistu Posted December 18, 2011 Author Share Posted December 18, 2011 Gata m-am mai jucat putin cu tubul uzat adica am supravoltat filamentul undeva la 12v si i-am aplicat cateva suturi cu o tensiune aprox 800Vcc a functionat impecabil aprox 1 ora dupa care a virat tenta de culoare spre un roz vulgar...l-am condamnat la eterna reciclare... Link to comment
bobo Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 ma pot considera norocos ca la mine a tinut 2-3 saptamani la fiecare regenerare,operatiune repetata cam de 5 ori. dupa regenerarea in service a tinut cam cat doua filme si caput. acesta este aparatul cu care am regenerat tubul trinitron si multe alte tuburi. http://www.99poze.ro/klkjkjlok/ Link to comment
Recommended Posts