Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
khrystyan

Problema alimentare led strip

Recommended Posts

Salutare la toti !Am o problema cu niste led strip-uri din alea la 12V care sunt waterproof si se pot taia din 3 in 3 leduri.Am nevoie de o lumina mai puternica in portbagaj si nu stiu cum sa le alimentez, ca am incercat orice. :sparge: - am dat gaura cu burghiu de 1mm prin ele, pe contactele rotunde, si nimic... nu fac contact.- am ras siliconul de pe fata lor, unde sunt ledurile si "fac contact... dar nu prea"...- am ras adezivul ala 3M ce lipeste... acolo face cel mai bine contact dar nu pot cositori pe el... (NU ADERA)Exista ceva module speciale pentru alimentarea strip-urilor?Se pot cumpara separat?Astept raspunsuri!Sarbatori fericite la toti!

Link to comment
Share on other sites

Ca sa le alimentezi trebuie SA TAI usor si sa indepartezi siliconul de deasupra punctelor de contact,cu un cutter si apoi sa lipesti doua fire pe padurile(cercurile alea rotunde)de cupru de pe banda flexibila.Eventual dupa taierea si indepartarea siliconului, razuieste putin cu varful cutterului punctele de lipire ca sa adere fludorul.Atentie la polaritate!Fiind pentru portbagaj, puteai sa iei si "non water proof" fiindca siliconul ala cam crapa la frig daca curbezi banda.Bafta, trebuie sa mearga!

Link to comment
Share on other sites

Cand ai gaurit,folia de Cu(lipita pe aluminiu printr-un izolator) a atins aluminiul;si la + si la -.

Curata cu atenie gaurile si masoara rezistenta intre + si masa(aluminiu) si - si masa. Dupa alimenteaza ledurile la 12Vcc si trebuie sa se aprinda.

Cablajul este de tip MCPCB,care nu se gaureste .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines