Guest marinica mihai Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 Salut.am facut schimb cu cineva din brasov ...mi-a dat o statie de 2 ori 300 w r.m.s are 12 finali daia in capsula pe fiecare canal 300 de w pe canal mi-a spus baiatul de la care am luat-o ca are (avea lacrimi in oky cand mi-a dat-o)imi poate spune cineva daca m-a mintit sau e advr ...sa fiu asa mai explicit.am un bazait\zgomot de fond...ce duce la aparitia acestuia daca imi puteti fi de folos...are 2 condensatori mari....si nu styu dc bazaie....knd dau volumul mic bazaie putin cand ii dau mai tare e cam jale.... Link to comment
Spitfire Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 O veritabila antichitate, pariez ca toti electroliticii sunt uscati de minim un deceniu...poate puneti poze mai reusite... Link to comment
Marian Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 Motivele pot fi mai multe, probleme in sursa de alimentare, electrolitici defecti/uscati, finali dusi, etc. Trebuie luata la verificat cu atentie si cu de-amanuntul, incepand de la traf si terminand cu finalii, cablarile interioare, mufele, samd. Bineinteles asta cu conditia sa te si pricepi in domeniu, altfel mergi la electronist cu ea. Link to comment
Guest marinica mihai Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 electrolitici fiind condensatorii mari nu?ma ea are cablajele noi siliconice..e facuta dar e buna....voi ce parere aveti ?cam cat mar costa toata mascarada sa o fac cat de cat bine... Link to comment
Marian Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 electrolitici fiind condensatorii mari nu?ma ea are cablajele noi siliconice..e facuta dar e buna....voi ce parere aveti ?cam cat mar costa toata mascarada sa o fac cat de cat bine...Electroliticii sunt toti condensatorii electrolitici din Amplificator, adica piesele alea rotunde de diferite dimensiuni care arata ca un soi de butoiase, cu totii trebuie schimbati pentru siguranta, insa din cate pare nu prea este de tine treaba asta, mergi la un electronist de meserie si vei afla acolo ce si cum, pana nu se stabilesc exact factorii cauzatori ai defectiunii este imposibil sa ti se spuna ce si cat te-ar costa. Link to comment
Guest marinica mihai Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 aaa condensatorii aia mici zici tu?o sa ii schimb pe toti dar mia zis baiatul de la care am luat statia sa am grija la cei 2 condensatori mari ca e pericol mare .(si cei mari trb schimbati?)el e dichisit asa amplificatorul....si cam cat ma costa cei 24 de finali aveti idee.multumesc. Link to comment
Marian Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 ...(si cei mari trb schimbati?)..Am zis deja ca trebuie schimbati toti electroliticii asadar si aia mari, nu pricep ce nu pricepi? Link to comment
Guest marinica mihai Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 dar nu cumva or fi si potentiometrele alea??intreb si eu... Link to comment
Marian Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 Incep sa cred ca de fapt chiar nu este recomandabil sa iti bagi nasul in amplificator, lipsa de experienta poate dauna grav sanatatii, mergi cu el la meserias Link to comment
Guest Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 Salut.am facut schimb cu cineva din brasov ...mi-a dat o statie de 2 ori 300 w r.m.s are 12 finali daia in capsula pe fiecare canal 300 de w pe canal mi-a spus baiatul de la care am luat-o ca are (avea lacrimi in oky cand mi-a dat-o)imi poate spune cineva daca m-a mintit sau e advr ...sa fiu asa mai explicit.am un bazait\zgomot de fond...ce duce la aparitia acestuia daca imi puteti fi de folos...are 2 condensatori mari....si nu styu dc bazaie....knd dau volumul mic bazaie putin cand ii dau mai tare e cam jale.... Te rog nu mai folosi limbaj de messenger, asa cere regulamentul elforum:http://elforum.info/viewtopic.php?f=94&t=2390 Link to comment
zal Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Foarte proaste pozele, nu se înţelege ceva din ele, dar chiar şi aşa ampliful pare manufacturat de cineva în garaj, nu de o firmă. Cond ăia mari sînt izolaţi cu hîrtie? Parcă se mai vede un trafo mai mic...Brumul e sigur de la mase legate aiurea, trafo poziţionate aiurea, plus cond electrolitici bătrîni. E mult de muncă şi nu merită efortul, mai ales că nu te pricepi. Rezultatul va fi că meşterul la care o vei duce, probabil te va mînca de bani şi mare lucru nu va rezolva.Era mai bine să ne întrebi înainte de a te pricopsi cu fierătania. Link to comment
Guest marinica mihai Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 aveti dreptate acum m-am bagat in hora aia e ...am o intrebare cum descarc eletroliticii aia mari ca mia zis omul de la care am luat-o ca e belea cu ei...cum ii descarc fara sa ma curentez??si nu are 2 traf are unu mare mare 2 etaje unul peste altu si cel gri asa e un cooler imens. Link to comment
zal Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Montezi cîte o rez de 4,7...10kOhmi/3...5W pe bornele fiecărui condensator, la fiecare oprire vor descărca condensatorii în cîteva zeci de secunde. Link to comment
Guest marinica mihai Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 ceva mai simplu nu se poate? Link to comment
Marian Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 ceva mai simplu nu se poate?Cat de simplu mai vrei? ce este atat de greu sa faci cum iti spune @zal? mare greutate sa lipesti 2 rezistente pe borne? Link to comment
Recommended Posts