Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sunetul jucariilor in limba Romana


Guest marianspy

Recommended Posts

Guest marianspy

Va salut , mai toate jucariile care se gasesc pe piata romaneasca sunt in limba engleza .Vreau sa modific cateva jucarii si anume la actionarea unui buton de forma ( pisica , catel ,oaie ) sa se auda in limba romana . Daca aveti idee cum pot realiza asemenea montaj va rog sa postati .

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Nu pot sa nu ma abtin sa intreb: dar pisica miauna altfel in engleza decat romana?

 

Ca sa revin on topic: uite ceva metode de a genera audio simplu, de calitate suficienta pentru aplicatie cu un microcontroller:

http://www.enide.net/webcms/index.php?page=pcm2pwm

http://www.diylife.com/2008/04/11/make- ... er-part-3/

http://avrpcm.blogspot.com/2010/11/play ... y-avr.html

 

Iti sugerez metoda asta pentru ca e putin probabil ca circuitul original sa foloseasca alt tip de memorie decat ROM, deci nu cred ca vei putea modifica. Posibil sa ma insel, nu am desfacut astfel de jucari. Functie de cat de lung trebuie sa fie sunetul, e posibil sa poti baga direct in memoria flash de la microcontroller.

Link to comment
Share on other sites

Guest marianspy

Da poate a fost greseala mea ca nu am specificat ca inainte de a face ( ham ham ,miau ,etc. ) spune ce animal este in engleza ( dog , cat ,etc. ) .Deasemeni cifrele de la 1 la 0 sunt spuse tot in engleza .Acum poate m-am facut pe deplin inteles .Multumesc frumos bogdan pentru linkuri , acum am un punct de plecare .

Link to comment
Share on other sites

Cam off-topic: pe mine nu ma deranjeaza faptu' ca jucariile kinderului povestesc in engleza, astfel a invatat in paralel sa numere si in limba romana si in engleza, cu ajutorul profesoarei de engleza bineanteles. Are 4 ani. In rest mi-e indiferent daca porcu' zice "oinc-oinc" sau "guit-guit".

Link to comment
Share on other sites

Guest marianspy

Da asa este ,se poate invata in paralel si o alta limba dar deocamdata baietelul meu are 14 luni si prioritar este sa invete limba romana . Peste un an sau doi se poate trece la invatarea altor limbi , deocamdata suntem la inceput cu notiunile elementare . Bogdan ai dreptate prefer sa folosesc o memorie flash si la asta m-am gandit de la bun inceput dar problema este ca nu prea gasesc scheme cu astfel de proiect si imi este forte greu ca nu sunt expert .Daca gasiti cumva o schema si doriti sa o dezbatem as fi foarte recunoscator .Sarbatori fericite !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines