Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
javer

cartele cu cod de bare

Recommended Posts

Salutare,ma poate ajuta cineva cu informatii despre cum se pot copia cartelele de acces interfon cu cod de bare acelea mai vechi de la electra?am inteles ca este nevoie de un programel cu care sa transformi codul cartelei in cod binar dar apoi cum il printezi sub forma de cod de bare pe hartie?

Link to comment
Share on other sites

am incercat o multime de fonturi pe un site asemnator http://www.terryburton.co.uk/barcodewriter/generator/ (nu era asta) insa nimic nu semnana cu ce aveam pe cartela.

pe un forum vecin am gasit o asa zisa metoda de "decriptare" insa algortimul nu se potrivea pentru tot codul. Pana la urma am desfacut cartela si am scanat codul, acum pot multiplica cartela de n ori.

Link to comment
Share on other sites

De ce ar fi nevoie totusi sa fie magnetizate in acea zona?ma gandeam ca interfonul are un cititor de cod de bare si nu face altceva decat sa citeasca acel cod.Si ce reprezinta folia de retroproiector?La cei de la electra cartela costa 10 lei dar trebuie sa comanzi minim 5 si astepti 7-8 zile , destul de fain nu?Poate cineva ne da o solutie la aceasta problema in cele din urma.

Link to comment
Share on other sites

inteleg ca lumea bea (apa,suc...) cam mult in perioada asta dar ce parte nu a fost inteleasa din propozitia asta?

Pana la urma am desfacut cartela si am scanat codul, acum pot multiplica cartela de n ori.

Inseamna ca am reprodus cartela optica (nu are picatura de material magnetic) si functioneaza excelent.

 

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Si ce reprezinta folia de retroproiector?

Este o foaie de plastic transparent, de obicei cu dimensiunile unei foi de hartie de scris A4. Se folosea mai mult inainte de aparitia proiectoarelor video, in asa numitele retroproiectoare care proiectau optic pe perete (ecran) imaginea de pe folie. Exista doua tipuri de folie pt. retroproiector:1. Pentru imprimante cu cerneala; au un strat de gelatina pe o fata, in care se absoarbe cerneala neagra sau color. Pe ea se poate scrie si cu mana, cu markere tip carioca. Gelatina e asemanatoare cu cea de la hartia fotografica. Se umfla putin cand este udata si este putin lipicioasa la atingerea cu degetul umezit.2. Pentru imprimante laser. Nu au gelatina. Rezista la temperatura cuptorului din imprimanta laser. Se poate scrie cu mana numai cu markere cu uscare rapida.Tipul 1 introdus in imprimante laser provoaca defectarea lor pt.ca gelatina se topeste la temperatura ridicata.Tipul 2 folosit in imprimante cu cerneala nu o absoarbe si nu rezulta o imagine utilizabila.Recomandarea din postul de mai sus se refera la utilizarea tipului 2 de folie ca suport transparent pe care se printeaza codul de bare intr-o imprimanta laser alb-negru.
Link to comment
Share on other sites

Cum ai determinat proprietatile magnetice si cati gauss avea cartela ?

raduhoria12 pune doua folii una peste alta perfect aliniata si o sa vezi minunea :da

nici la mine nu a functionat din prima deoarece tonerul nu era suficient de opac dar nu m-am lasat.

 

Cartela optica (se poate face si din neodim dar principiul de functionare e tot optic)

Posted Image

 

Cartele magnetice

Posted Image

 

Tag RFID (in popor ie zice: Cartele de proximitate)

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Cele de la Electra facute pe film nu sint magnetice,trebuiesc facute pe laser,eu mi-am "luat-o"am incercat pe jet si chiar puse doua ,degeaba parca bagam un celofan transparent ,pe laser merge,cred ca astia de la electra le tiparesc ,n-am incercat cu film fotografic.Ce am mai observat ,cam 50% din partea de sus e semnificativa ,restul apa de ploaie.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines