Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
diesel

Multimetru verificat metrologic

Recommended Posts

Eu am un Velleman pe care am dat 120 lei si pe verificare metrologica 450 !!!! Si nu pe toate gamele!Intreaba inaine cat e verificarea, mai ales pentru aparatele ieftine deoarece daca abaterile sunt mai mari decat ce scrie in manualul lui, la metrologie dai cat nu face.Nu mai zic ca trebuie sa fie si conform normei SR-EN nustiu-care...

Link to comment
Share on other sites

In afara cazului in care acel multimetru serveste ca dovada juridica si da nastere la raporturi juridice, nu vad rostul calibrarii metrologice, asta o poate face orice utilizator, pe domeniul volti exista surse de referinta, de exemplu cele care ofera la iesire 5.000V(LM336Z5), iar pe domeniul rezistente, exista rezistori de precizie 0,1%. Este arhisuficient ca precizie pentru electronistii amatori/depanatori/etc.

Link to comment
Share on other sites

Imi trebuie multimetru verificat metrologic pentru a ma licentia in sisteme antiincendiiu. Asa se cere.Si nu stiu ce aparat sa cumpar. As dori unul care vine cu buletin de verificare sa nu mai fac eu verificarea sa mai dau bani si pe asta. Din cate inteleg nu sunt putini bani de dat.

Link to comment
Share on other sites

Daca luati aparatul cu verificare metrologica numai de dragul licentierii si nu trebuie/vreti sa-l folositi in munca de zi cu zi, atunci puteti lua de exemplu un model Voltcraft, seria 900 de la Conrad. E mai ieftin decat Fluke, Gossen-Metrawatt sau Agilent si tine vesnic daca-l tineti in cutie si-l folositi numai ca sa dovediti c-aveti aparat cu certificat. Numai sa nu uitati bateria in el.In rest, nu va pot recomanda altceva decat cele trei marci de mai inainte. Comparati necesitatile dvs. cu oferta (nu numai domeniile de masura, conteaza mult si accesoriile, clasa climatica, ergonomia, etc.). Insa atentie. Garantia "pe viata" de la Fluke (lifetime warranty) nu este valabila decat pt persoane particulare (fizice), nu si pt firme.

Link to comment
Share on other sites

Guest cpt_planet

Si eu sunt in aceeasi situatie. Pana la urma pentru ce varianta ati optat?Eu am primit o oferta de ARC Brasov, modelul AM-240 de la FLUKE cu 55 de euro fara TVA si 400RON(fara TVA) certificatul metrologic.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines