Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ggg

Model spice EL34

Recommended Posts

Deloc rezonabila ggg ! ,asa cum vezi mai jos in img ,rezonabila fiind decit hiperbola de disipatie ,pricepi mata ?.

Am scalat aproape perfect sa bata axele de coordonate ,asadar un VAX.

Domn'Vali!!! Dar note pentru impresie artisitica , nu dati ? :rade:

Valorile nu conteaza ?!! :nebunrau:

Daca ii dau o "rezolutie" mai mica la U , o sa arate asa cum va place.

 

Si apropos de modele de tuburi gasite prin Internet . Parerea mea este ca trebuiesc verificate cu mare atentie. In afara de cele publicate de Koren (chiar si acolo am gasit cateva care nu se potrivesc in circuit iar ecuatia anodului se aplica direct in G2 :rade: ), celelalte care le-am mai gasit pe la francezi,japonezi sau rusi , sunt gresite in proportie de 90%.

Link to comment
Share on other sites

...

Daca ii dau o "rezolutie" mai mica la U , o sa arate asa cum va place.

Nu ,nu

Pai NU comprimi U ggg nu ai de ce , acum(asa cum am reprezentat http://www.elforum.info/download/file.php ... &mode=view ) sint suprapuse perfect valorile ,deci ramine VAX daca intelegi ?! daca nu treaba ta !(se potrivesc disipatiile maxime-admise si atit).

Modelul prezentat de tine ggg NU E BUN !(si nu trebuie sa te superi...),asta trebuie sa retii-daca vrei bineinteles.

 

Uitate bine aici http://www.elforum.info/download/file.php ... &mode=view ggg daca vrei sa intelegi. (tensiunile si curenti se suprapun aproape perfect in citeva secunde am suprapus/mixat bine zic).Nu te mai grabi(unde?!) ggg cum faci mereu.

*********

Link to comment
Share on other sites

...Modelul prezentat de tine ggg NU E BUN !(si nu trebuie sa te superi...),asta trebuie sa retii-daca vrei bineinteles.

Domn'Vali !! Nu ma supar ca m-am obisnuit . Numai ca imi dati un motiv in plus sa numai scriu desi mereu zic ..."pot sa ma las oricand" :rade: Dar trebuie sa intelegeti si dvs ca la computer este un pic altfel. Eu zic ca nu are rost sa comparam un desen facut de mana ,unde milimetrul are deja 5 mm, cu o diagrama generata automat. Modul in care reprezint tensiunile negative poate fi discutabil (desi se poate face sa arate asa cum vreti dar numai sunt la birou) dar valoric va asigur ca nu este nicio greseala . Faptul ca hiperbola "pica" peste cea din desenul dvs. este o pura coincidenta sau a talentului dvs. de a suprapune desenele.Doar am dorit sa arat ca se poate trasa si hiperbola maxima de disipatie...si chiar mai mult, se poate trasa si PSF.
Link to comment
Share on other sites

Nu intelegi(ggg) vad ,"diagrama generata automat" trebuie sa se suprapuna peste caracteristicile tubului din catalog cit mai bine ,daca nu se intimpla acest lucru diagrama generata automat devine VAX.

Un model (de "diagrama generata automat") relativ bun download/file.php?id=9428&mode=view poate acum pricepi.

 

"Diagrama generata automat" prezentata de tine(ggg) pentru EL34 nu are valoare de utilizare decit poate ca disipatie maxima !.

Disipatia maxima admisa la anod este reprezentata corect(din aceste motive se suprapune perfect !!! ).

Practic ggg sustii ca foile de catalog nu sint bune ,e , sa stii ca in foile de catalog NU sint greseli(personal nu am intilnit greseli in foile de catalog).

Link to comment
Share on other sites

Ok.Am spus ce am avut de spus. Va garantez ca modelul este foarte bun si a fost folosit in simulari prezentate aici. Nu o sa stau sa dau explicatii de ce o linie este mai stramba decat alta. Intr-adevar nu se poate folosi pt grafice analitice, pt ca in acel desen am ales alte unitati de reprezentare decat ce este in desenul dvs. A venit ploia si trebuie sa-mi deschid umbrela. Asta e...Noapte buna.

Link to comment
Share on other sites

..... Va garantez ca modelul este foarte bun si a fost folosit in simulari prezentate aici. ...

Cum garantati ,asa cum se vede...

Daca "astea" sint modele in simulari nu prea e bine...(cu alte cuvinte si sebi_c stie bine ce spune).Modelul din simulare trebuie sa fie cit mai bun cu putinta(apropiat de realitatea materiala si fizica mai ales pentru un tub dat).

 

Noapte buna.

Link to comment
Share on other sites

...Modelul este conceput de Koren si nu de mine.

Nu vad garantia.Aici download/file.php?id=9436&mode=view suprapunerea de img este buna ca sa fie foarte clar.O fii alt tub mai stii (dar nu EL34).Iata ce se intimpla cu "Mullard Old_EL34" un ggg-Koren-gresit dupa cum se vede mai jos.Aici download/file.php?id=9436&mode=view suprapunerea sa facut pentru Telefunken Old EL34."Asa modele mai zic si io" :ras:

post-18717-139829352673_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

...Daca ii dau o "rezolutie" mai mica la U , o sa arate asa cum va place.

Nu ,nuPai NU comprimi U ggg nu ai de ce.
In desenul dvs. ati suprapus o unitate de 10V/10mA peste cu totul altceva.Din acest motiv nu corespunde I-ul din desenul dvs. cu ce am pus mai devreme. Langmuir nu a ales intamplator exponentul 3/2 .Va fac maine un desen frumos .
Link to comment
Share on other sites

...

fac maine un desen frumos .

Nu ,(fac gafe din astea ggg ,-ti se pare) ggg este suprapus bine ! , precum vezi se potrivesc perfect disipatiile ,-nu ca vreau eu !, ca asa trebuie !, deci modelul generat da bine decit disipatia pricepi ?!.Am facut doua mixari unul telefunken si altul mullard ambele old(foile de catalog) ,ultimul prezentat download/file.php?id=9440&mode=view este Mullard Old EL34.

 

Hai fa ggg desen frumos maine ,astept cu nerabdare(si mai vedem ce si cum...).Poate maine vedem un alt desen BUN speram.Asa cum vezi probam orice model imediat-daca avem foaia de catalog(sau faceam foaia de catalog dupa model ?! :rade: ca sa nu mai "minta modelul " :rade: ... ,sau poate "minte foaia de catalog" :rade: ,sau poate mai greseste si Koren...).

Link to comment
Share on other sites

Modelul de EL34 din biblioteca lui Koren cu un sweep in DC in spice suprapus peste desenul lui nea Vali arata cam asa:

Posted Image

Se aseamana cat de cat. Cred ca si ggg are acelasi model...

Aveti si sursele pt cine vrea sa le mai suprapuna...

Posted Image Posted Image

 

Pun si coeficientii sa nu creada lumea ca am inventat eu alt model...

******************.SUBCKT EL34  1 2 3 4 ; P G1 C G2 (Pentode)* Mullard Data Book Apr 1962 * library format: PSPICE 21-Sep-2008X1 1 2 3 4 PENTODE1 MU=12.02 EX=1.169 KG1=353.9 KG2=4500 KP=61.11 KVB=29.9 VCT=0.00 RGI=1000 CCG=15.0p CPG1=1.0p CCP=8.0p ; .ENDS    EL34
Link to comment
Share on other sites

Da kosmin227 , sursa prezentata de tine(modelul tau) se potriveste mult mai bine , am lasat si sursa ggg pentru comparatie(in img).

Asadar sursa ggg dovedita "garantat"-VAX(nicidecum Koren).

 

Intrebarea kosmin227 ar fi:-cum ai fi reactionat in locul meu ?! in dialogul cu ggg(probabil eu am fost "prea retinut/ponderat").

 

In final(ultima img) suprapunere surse Kosmin227-ggg pentru "EVIDENTA celor spuse" !(din sursa ggg poate fi retinuta decit disipatia asa cum am mai spus clar de nenumarate ori , in rest-AMIN!).

 

PS.Cred ca acest domn ggg trebuie sa mai stea cuminte in banca lui pina "se prinde de cite ceva".

post-18717-139829352779_thumb.jpg

post-18717-1398293528_thumb.jpg

post-18717-139829352816_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines