Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest -Catalin-

Proiect:Laser de 100-200mW

Recommended Posts

Guest -Catalin-

Salutare.Sunt un incepator in al electronicii,iar de curand m-am deci sa-mi fac un laser cu o dioda dintr-un dvd-rw.Toate bune si frumose.Am facut mai multe teste cu mai multe drivere (cu LM317T) pentru el,am crezut ca driver-ul nu este bun pentru ca laser-ul mergea la o intensitatea foarte mica,abia se vedea lumina rosie.Acum doua zile am constatat ca driver-ul este bun,insa dioda laser pe care o aveam era stricata de la primele teste,cand driver-ul nu era reglat bine si avea la esire un amperaj prea mare.M-am decis sa continui totusi proiectul,pentru ca am aproape tot ce imi trebuie sa-l fac,de la cele 2 coolere pentru dioda si lm-ul folosit la driver pana la fludor,doar dioda laser lipseste.Astazi trebuie sa ma intalnesc cu un baiat de la care sa cumpar un dvd-rw de laptop.Intrebarea mea,pentru inceput,este daca dioda din dvd-rw de laptop este buna? Adica suficient de puternica.In final as vrea sa iasa asa ceva: 3Kc4RyOMDjo&list=HL1323781159&feature=mh_lolz Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Guest -Catalin-

Am luat dvd-rw de laptop.Acum sunt putin dezamagit,dioda laser este de 2 ori mai mica decat prima.Am sa incer s-o alimentez dupa ce aflu amperajul maxaim.Salutare

Link to comment
Share on other sites

Guest -Catalin-

Bun,revin cu vesti.Am incercat sa alimentez noua dioda,insa nu porneste.Alimentarea o fac cu un driver Lm317T care este alimentat la 5,2V si 40mA de o sursa de calculator.Aceasta nici nu porneste...L-am intrebat pe un baiat care m-a pus sa reglez driver-ul la 200mA si sa vad daca sesizez o diferenta (la vechea dioda,de la 460mA cat era ea alimentata initial) iar intensitatea scazuse foarte mult,atunci mi-a spus ca e dioda este distrus,adica aceea chestie cand se farama dupa ce primeste un curent peste limita maxima a ei.Acum nustiu ce sa cred,dioda mai mica nu porneste deloc.Sa fie de la drive?

 

Edit: Si noua dioda merge,dar la o intensitate la fel de mica,iar pe ea nu am mai facut teste...de la ce poate sa fie?

 

Driver-ul este facut dupa aceasta schema: http://laserpointerforums.com/f42/diy-h ... 26339.html

Link to comment
Share on other sites

Guest -Catalin-

@catalin -ori scrii in limba romana,aia de se invata la scoala,ori iti sterg mesajele

Scuze,aproape toate mesajele au fost scrise in graba.Le-am recitit si eu si am ramas uitmit.Nu se va mai intampla. :jytuiyu Acum nu mai pot sa mai fac nimic nu? :cry:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines