Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Economizor de curent


csizmasreky

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Daca ai fi cautat pe site ai fi gasit cateva discutii pe aceasta tema. Pe scurt economizorul acela are un condensator de 6uF si un "palpaici" pentru leduri. Nu face nicio economie la un consumator casnic din Romania pentru ca la noi se factureaza doar energia activa. Uite aici un exemplu de cautare viewtopic.php?f=40&t=97935&p=883631&hilit=economizor+condensator#p883631 .

Parerea mea? Siteul ala este plin de ineptii tehnice pe care le poti descoperi usor doar daca ai ceva cunostinte de electricitate, putin peste cele ale lui tata Leana.

Testul cu tuburile fluorescente??? in primul rand orice lampa din comert are condensator de compensare iar ceea ce disting din imaginile intentionat reduse ca rezolutie este ca se folosesc doua lampi cu balast inductiv la care cel mai probabil (tinand cont de indicatia aparatului) s-a eliminat acel condensator intern. Balastul inductiv are cos fi inductiv, in jurul a 0,5 iar adaugarea unui condensator readuce cos fi aproape de 1 (consumator rezistiv). Tinad cont ca par a fi doua lampi de 15W si la fiecare lampa se foloseste un condensator in jur de 3uF (la cele de 20W vechi este de 3,75uF si tensiune de lucru de 250V c.a.) se confirma discutia din link pentru valoarea de 6uF. Masurarea curentului prin circuit cu un "clampmetru" da valoarea reala a curentului instantaneu. Energia facturata de contor este energia activa care este energia reala consumata de aparat inmultita si cu cos fi si, tinand cont ca este de 0,5 atunci prin adaugarea acelui aparat se mareste consumul inregistrat de contor daca nu exista o compensare capacitiva in locuinta. Pe scurt, daca legi numai acele lampi la un contor de energie electrica consuma mai putin decat daca adaugi si condensatorul. Tinand cont ca intr-o locuinta exista si consumatori capacitivi (un exemplu ar fi o sursa de calculator ieftina), per total se face compensarea acelor consumatori inductivi.

Uite un link pe aceasta discutie http://www.tbu.ro/diverse/economizor-de ... ste-teapa/ unde se pare ca valoare a "intrat la apa" ajungand la 4,7uF. Iar in loc de un indicator de retea la 100 ron mai bine cumpar un prelungitor cu indicator la 10 ron pe care il pot folosi efectiv in locuinta.

Ai vrut un raspuns...

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări