Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compresor de aer fara ulei, pe care sa il aleg?


Guest cosscat

Recommended Posts

Guest cosscat

Salutare tuturor. Deschid acest topic deoarece ma tot uit in ultima vreme de un compresor de aer pe la retaileri si din pacate cum bugetul e destul de redus, pana in 500 de lei, nu imi pot lua unul cu ulei ci unul fara ulei.Il voi folosi prin casa si la tot felul de activitati gospodaresti gen vopsit, unflat roti la masina, reparatia hidroforului etc.Dati-mi pareri de ce da si de ce nu un anume tip de compresor, sau dupa ce sa ma uit cand il cumpar.Va multumesc tuturor si sper sa afisati pareri cat mai avizate.

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest cosscat

Salutare,Multumesc de sfat. Eu ma uitasem la un Einhell. Cica ar fi facute in Germania sau asa zic ei cel putin. Sa inteleg (desi e logic) ca se uzeaza mai repede unul fara ulei decat cu ulei.Mersi

Link to comment

Pentru ceea ce ai declarat ca iti trebuie, ai nevoie de un compresor cu ungere.Compresoarele oilless sunt pentru aplicatii unde particulele de ulei nu trebuie sa apara in aerul pulverizat (tehnica dentara de ex. - nu stomatologie ptr ca acolo sunt compresoare specializate).Compresoarele fara ulei sunt de obicei cu pistonul din teflon iar la necesitati mari de aer pot aparea uzuri premature.Einhell ! O mare loterie. Mai bine mergi la un magazin de scule si vezi ce gasesti, ABAC, Fini, Fiac, Woodstar etc. pentru ca astea mai pot fi si servisate la nevoie. In marile magazine o sa ai o problema in ceea ce priveste garantia si service-ul post vinzareBafta la alegere!

Link to comment
  • 5 months later...
Guest maverick_65

Problemele compresoarelor fara ungere se intalnesc si la compresoarele profesionale? Ma refer la Makita AC1350, un compresor de care sunt interesat tot pentru treburi gospodaresti. Ce parere aveti de acest model?

Link to comment

Makita nu construieste compresoare. Le cumpara de la altii si le brand-uiesc. Este un compresor direct drive. Astfel de compresoare sunt destinate utilizarilor de intensitate mica cel mult medie. Sfatul meu, daca imi este permis, este sa te orientezi catre un compresor construit de producatori specializati.

Link to comment

Inceaca la Baumax, au in compresor cu butelie de 50l si 10 BAR marca Ok (marca proprie) care este fabricat de NuAir. Te incadrezi in buget si sigur gasesti piese pentru el. Este cu ulei pe care il schimbi dupa rodaj (5 ore de functionare). Este pretentios la tensiunea de alimentare, daca ai 200V la priza nu pleaca motorul in sarcina.

Link to comment
  • 10 months later...
Guest morse

Compresoarele de aer fara ulei sunt, de regula mai scumpe decat cele cu ungere, iar problemele pot fi chiar mai mari si mai costisitoare.Cele fara ungere se folosesc in domeniul alimentar, farmaceutic, medical, chimic. Daca produsul nu intra in contact cu aerul comprimat, sau daca produsul nu este din unul dintre cele enumerate mai sus, atunci nu are sens sa folosesti compresor fara ungere.Unele compresoare sunt cu injectie de ulei, aici compresia se face pe pelicula de ulei si in general sunt de debite mari - compresoare industriale.Daca il folosest pt hobby poti sa iei orice din comert, inclusiv Nuair, care sunt italiene facute in China.Cam toate din comert (magazine nespecealizate) sunt de aceasi calitate.Daca-l folosesti in regim industrial, functionare continua..., atunci intreaba pe la cei specealizati in treaba asta. Si cauta la 400V, 3 faze;E bine sa te interesezi la mai multi.Bucurii!!

Link to comment
  • 9 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines