Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Obiective NIKON pentru D3100

Guest attyx

Recommended Posts

Dintre acestea doua care este mai bun sau care merita cumparata???pentru uz personal poze grup,familie,excursii etc.... :cadou

Posted Image

Va multumesc anticipat pentru pareri...

• 1 month later...
  • Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

:) zoom din picioare. 35mm f1.8 e un obiectiv luminos si din categoria wide angle - ( tinand cont ca e sub 50mm ). Gresit, poti face un grup doar ca mai multi pasi in spate. Poti face fotografii de excursii dar limitate. iti recomand 18-105 dar probabil il ai deja - asta doar daca vrei pt excursii etc. Teoretic cel mai bine e sa ai o gama mai larga de obiective, un obiectiv " universal " - si alte obiective diferite. nu o sa compari nici odata imaginea data de un 35mm f1.8 cu 18-105 - pus la 35mm si f3.5 probabil. Ai alt camp de profunzime, alta clarite, alte culori, saturatie etc.

dupa cum zice si omul in titlu, alea doua obiective din poze nu sunt amandoua pentru D3100.asa ca e greu sa faci o alegere cand ai o singura optiune si aia ingusta in raport cu plaja larga de cerinte.pe langa 18-55 de-l ai, iei un 55-200mm , AF-S DX , va fi suficient pentru o vreme.

detin obiectivul de 35 mm 1,8 si sunt foarte multumit de el. este obiectiv dx deci deschiderea e chiar de 35mm fata de 50 care e 75 pe dx(3100). poti vedea cat e de wide daca obiectivul de 18-55 cu care se vinde aparatul il setezi pe pozitia 35(zoom)

nicul, cu diafragmele F3.5 - 5.6 - vei face poze doar ziua. de la f3.5 la f1.8 e distanta de la cer la pamant.plus ! Un obiectiv cu o diafragma deschisa , f1.8 , f,1.4 -la un f2.8 vor fi mai sharp ca celelalte. 2. - un obiectiv cu "zoom" ca sa zic asa, entry level, v-a avea imaginea rezultata mult mai proasta ca un prime lenss.

da, teoria e sublima, doar ca practica ne omoara.io n-am zis nimic de F-uri, ca daca vorbim de ele trebuie sa vorbim si de preturi si de bugetul alocat.omul a zis ca vrea sa faca poze in excursii, daca zicea ca vrea sa faca poze la concerte si spectacole atunci era clar ca nu se discuta de F mai mare de 1,8.Pentru un pozar de meserie, care plateste acreditari, ceva investitii majore pot avea sens. eu am vrut sa fac poze la un spectacol cubanez, la un teatru in aer liber, cu intrare pe gratis si spre uimirea mea oamenii de ordine mi-au interzis.o sa caut o poza facuta cu nikon si una cu sony pe intuneric sa incerc sa le pun aici. facute demine care nu sunt pro.

• 4 weeks later...

:aplauze Si eu am achizitionat de recent un nikon d3100 sunt amator in domeniu si am mai avut si un nikon d40 si cred ca pt. Ce are nevoie omu este in regula obiectivul cu care a venit aparatul iar pe viitor dupa ce deprinde arata fotografiatului mai bine discutam si despre obiective mai bune cu plaja mai larga de utilizare in functie de ce isi doreste sa fotografieze ..........

Editat de RoGeorge:

LITERE MARI -> litere mici

Vă rog nu folosiţi numai litere mari.

Pe Internet, scrierea cu litere mari înseamnă A ŢIPA la interlocutor.

http://elforum.info/viewtopic.php?f=94&t=2390 (3.12)

Mulţumesc pentru înţelegere.

• 2 weeks later...
Guest attyx
:aplauze Va multumesc pentru opinii deocamdata,m-am mai interesat si pe langa cel de kit 18-55mm cred ca cel mai bine ar fi un 55-300mm tot de la nikon .....mai multi mi-au recomandat acest obiectiv in completarea lui 18-55....ambele au VR....si AF-S .... :101
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Ce parere am putea sa avem, si ce relevanta are ea pentru tine, de vreme ce detii deja obiectivul si poti sa te convingi singur de calitatea lui? din cate vad eu, e un vechi obiectiv de kit, cu zoom si luminozitate standard pentru un aparat pe film. Exista un site specializat unde puteti vizualiza poze realizate cu toate combinatiile de obiective si aparate digitale: http://www.pixel-peeper.com/adv/

Referitor la dilema intre 50mm si 35mm pentru uz in excursii si poze cu familia, eu personal m-as simti torturat cu 50mm-ul, pentru ca prefer sa cuprind cat mai multe in cadru, si pentru asta am nevoie de wide angle. Deci numai din cauza asta as merge pe 35mm.