Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare diy la integrate cu pini foarte apropiati


Mondan

Postări Recomandate

De ceva timp am aceasta idee si am scris aici despre ea.

 

Luam un telefon ca asta:

Posted Image

 

Telefonul nu est chiar asta dar este vechi si stricat. Are totusi un procesor foarte bun, iar la instructiuni semana cu procesorul 6800.

 

Ajutorul pe care vi-l cer este cum sa ma conectez de pinii placii pentru a-l programa. Sigur procesorul este functional.

Am datasheet-ul lui, dar nu asta este important.

 

Pinii memoriei pe care vreau sa o programez sunt cam ca aici :

Posted Image

 

Trebuie sa am acces la cativa pini de aici si nu stiu cum sa ma leg de ei.

 

Ideile mele:

- sa comand unei firme un alt cablaj si sa replantez procesorul si memoria pe acel cablaj. Dar pare sa fie prea complicat, daca gresec ceva,...

 

Nu mai am idei, Astept sugestii si va spun ce a iesit. Trebuie sa ne batem capul cu asta, ca in prezent spre asta se merge.

Inca ceva, am incercat sa lipesc 2 condensatori SMD inapoi pe placa telefonul si nu am reusit cu letconul. Am facut varza si mai rau placa, am dezlipit si alte componente.

 

Solutii ve rog la problema deschisa.

Deci eu trebuie sa ma conectez la cativa pinii, din pacate si apropiati.

Pot masura orice pin al integratului pe analizor logic, caci mi-am facut sonda dintr-un ac de cusut.

Insa nu cred ca reusesc sa tin 10 ace de cusut pe anumiti pini in timpul programarii, si sa mai si apas cu mana pe mouse butonul Write...

:cry: :cry: :cry: :cry:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca vrei sa demontezi un smd cu "n" pini iti trebuie in mod obligatoriu o termosuflanta, de care este atasata o statie de lipit. Fara asa ceva e putin cam greu sa-ti reuseasca figura.In urma cu ceva timp eu le scoteam de pe placi cu o improvizatie la ansa pistolului de lipit constant in doi "craci" de sarma cu diametrul de 0,22 mm provenita de obicei din vaduvirea vreunei perechi dintr-un cablu utp. Figura a tinut de fiecare data, avand in vedere ca nu stresam termic componentele pe care vroiam sa le scot.Iar pentru evitarea unui scurt circuit accidental intre pini exista o pasta (din vagi aduceri aminte - Superflux) care se aplica imediat dupa cositorire pe pinii componentei respective, se solidifica, capata o consistenta cauciucata si apoi se indeparteaza sub forma de banda. Rezulta cositorire curata asa cum vedem pe montajele originale.In speranta ca am fost de ajutor, iti urez mult succes in ceea ce intreprinzi.

Link spre comentariu

Multumesc pentru mesaje.

Îţi trebuie:tumînă sigură;- un vîrf bun la letcon;- atenţie;- un aparat pentru mărit.Fără astea mai greu.

Asta da, e o noutate pentru mine ?De marit nu ar trebuie mai mult decat o lupa.Dar uite, daca prinzi cablajul intr-o menghina si te misti varful de lipiu ci niste suruburi micrometrice ? Ar merge ?
Link spre comentariu

mda ...http://www.youtube.com/watch?v=dCUSwADP6DE&feature=related asa le dezlipesti ....dar trebuie sa gasesc un adaptor pe care sa le lipesc... daca aveti idee .....http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=fvwp&v=JB1InDsWCjQ bai, suntem depasiti de timp ... pai desi imi place asm-ul cum sa lucrez cu astea ?deci cum sa mai lucrezi cu BGA ?

Link spre comentariu

bai, suntem depasiti de timp ... pai desi imi place asm-ul cum sa lucrez cu astea ?

Sunt convins (si esti si tu convins) ca nu este singurul cip din lume pe care poti scrie un programel in ASM.

deci cum sa mai lucrezi cu BGA ?

Cumpari module/placute de dezvoltare. Stiu ca par scumpe, dar de fapt sunt chiar ieftine.Ca de exemplu: un modul cu ARM7 72MHz, 14MB RAM, 4.5MB flash si cam toate perifericele care iti trec prin cap (ETH, USB client, USB host, LCD, SPI, I2C, USART, GPIO, etc.) este undeva in jur de 300 ron (asta din cauza ca vine cu .NET micro) dar gasesti module asemanatoare la preturi mai mici. Partea faina e ca poti sa scrii cod pentru el in ce vrei tu ASM, C, C++, C# si il poti integra in orice montaj vrei (fiind un modul, nu o placa de dezvoltare).In regim diy nu poti construi asa ceva. Dar il poti proiecta si sa il executi la o firma specializata (evident nu ai cum sa iesi sub pretul de serie). Avantajul modulelor/placilor deja existente este ca au comunitati care ofera suport si gasesi rapid cod scris pentru diverse functionalitati.
Link spre comentariu

Si da si nu......In primul rand nu ai cum recupera componentele utile din telefoanele vechi.Apoi intelegi ca este o pasiune, deci o chestie doar de orgoliu - vreau sa spun: eu stiu cum functioneaza procesorul din telefon ! Am sa il iau, am sa il frec pe toate partile, daca reusesc sa ma contetez la pini.Eu am un telefon pe masa unde am datasheet-ul procesorului - asta e mare lucru. Nu e complet, dar in mare parte este descris.

Link spre comentariu

 

Intrebarea este interesanta. Nu am. Voi modifica direct in codul binar.

Totui ar trebui un reper ceva. Da e o chestie si asta.

 

Am spus ca este compatibil cu procesorul 6800.

http://www.compeng.dit.ie/staff/tscarff/6800/Instructions/instructions.htm

 

Trebuie sa identific ceva instructiuni in HEX-ul citit.

 

 

Cat despre condensatori... sunt condensatori si condensatori SMD. Unii is mici rau.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări