Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
vergil

Monitor RELISYS TE786B

Recommended Posts

Am un monitor Relisys TE786B , care are urmatorul defect .Dupa butare , si afisarea partial complecta (fiindca e marita rau ) pe ecran , imaginea se misca odata cu miscarea mausului , cu sageata cu tot .Pentru mine foarte ciudat . Cu alt monitor nu face asa .Dupa ceva chinuri , daca reusesc sa scimb setarea din calculator , din ,,proprietati afisare /setari " , se linisteste treaba si merge ok pana la urmatoarea oprire , dupa care o ia de la inceput , cu defectul .Rog o schema ptr TE786B . Pe net nu am gasit pe acolo unde am cautat , sau nu am cautat unde trebuia .Pe placa tubului sant 2 integrate ; TDA4885 , LSC4518PPe sasiu , am gasit acestasta serie ; 736TE796BF200 . Nu-mi dau seama daca e seria sasiului, fiindca pe net nu-mi da nimic in legatura cu aceasta serie .Are 2 circuite integrate ; LSC528249B , TDA4854 , HA17324 .Cu multumiri anticipate .Numai de bine .

Link to comment
Share on other sites

Multumesc frumos .Schema nici pe aproape nu se aseamana , am gasito si eu pe net , tot pe asta .Tensiunile sant bune , iar ca functionare e perfect , dupa ce la-m setat . Daca era ca defect cum spuneti , trebuia sa se manifeste cumva in functionare .Ce am constatat eu e ca nu se poarta dialogul intre monitor si calc , ptr pastrarea si memorarea setarilor , din care cauza trb sa se seteze la fiecare pornire . (repet , cu alt monitor nu face asa )Are un final linii BU2529DF ,(daca nu am o schema , nu stiu daca e originalul ) care as vrea sa-l inlocuiesc , daca mi-ati spune un echivalent .L-am schimbat cu un ST1803DHI , si culmea a pornit normal , dar nu a mers decat 2 minute , si sa puscat total , b,e,c.PS: Nu stiu daca am facut bine ca am continuat discutia despre defect aici , ptr care rog scuze .

Link to comment
Share on other sites

Nu vorbesc de fereastra . Toata imaginea , care apare marita rau , mult . Si daca duc sageata in jos de numai se vede(sageata) , imaginea se duce in sus , asa se intampla daca duc sageata sus , se duce in jos imaginea , staga se duce in dreapta , etc . Vorbesc de imaginea de pe tot ecranul . Dupa o oprire normala , fara deconectare din retea , se repeta fenomenul . Si mai e ceva ; - daca pornesc monitorul fara calc , apare pe ecran 3 benzi , verticale , rosu , galben , verde , care a-si schimba pozitia cam la 2, 3 sec . Daca pornesc calc , acestea dispar si apare butare , incarcare windos , pina la imagine cand se intampla ce am spus .M-am uitat atent , sa vad un acumulator ceva , dar nu am vazut , stiu cum arata acele acumulatoare . Sau poate o fi ceva (acumulator) de care nu am cunostinta .Problema e ca nu stiu care e memoria , mai sus am indicat integratele , le mai pun odata .Pe placa tubului TDA4885LSC4518PPe sasiu LSC528249BHA17324TDA4854Multumesc de ajutor . Personal cred ca totusi e ceva legat de memorie , dar nu prea stiu de unde sa incep .Acum comunic cu dumneavoastra de pe el , deci va dati seama ca totusi functioneaza normal , problema e la deschidere . Sper sa fi fost inteles , daca nu vai mie .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines