Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

A fost un vis frumos cu un STK(chinezesc desigur)


Recommended Posts

Dupa ce intrun topic mai vechi explicam cum mi se arsese un canal la o statie akai AM U02

itrun-altul povesteam cum mi-am schimbat STK-ul si mi sau ars sigurantele dand-mi curent continuu pe canale ....Intrun final cu putinul meu de experienta(desi am 17ani pricep cat de cat...nu comparativ cu varsta...zic asta deoarece cei de varsta mea inafara ce cs facebook si mes nu stiu altceva)....am reusit sa aduc pe linia de plutire statia si fiind chiar bucuros de felul in care se auzea(desi stk erea chinezesc se auzea exceptional dupa parerea mea)...toate bune si si frumoase asa cam lasat statia sa cante la un volum de 6 din 10 si am iesit pe afara bucuros de faptul ca livingul meu se auzea ca o discoteca pana afara, dar visul frumos sa terminat cam in 15-20 de minute :cry: ,nu sa mai auzit nimic :nebunrau: cand mam intors am constatat ca "primar-ul" traf-ului erea ars, asa ca mam dus la un vecin care si el e pasionat de chesti electrice si mia dat un traf ceva mai vechi dar destul de asemanator zic eu...lam pus cand ce sa vezi traful scotea un bazait ca si cum ar fi in scurt display-ul statie sa inrosit si au pocnit 2 condensatori ...o sa atasez si niste imagini.Acum parerea mea este ca ori traful nu scotea la fel pe gupele acelea de fire ori STK meu chinezesc la incredibilul pret de 12 lei a fost cel ce a cauzat problema...

http://imageshack.us/photo/my-images/204/dscn0088d.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/64/dscn0092r.jpg/

http://img220.imageshack.us/img220/9369/dscn0087f.jpg

http://img33.imageshack.us/img33/1982/dscn0089e.jpg

http://img231.imageshack.us/img231/5784/dscn0091ip.jpg

http://img9.imageshack.us/img9/3302/dscn0088jw.jpg

Asa ca mam gandit sa imi cumpar unul dintre kiturile lui "sorteh"...Ma gandeam la DY120 si DY200 :freaza:

, dar care e diferenta?...Stie cineva care se aude mai bine? :dans: Se aude mai bine comparativ cu stk?

Las putea pune pe statia mea fara sa mai cumpar si altceva inafara de kit?

 

Va rog frumos sa ma scuzati daca am gresit pe undeva si am pus vreo intrebare stupida :bataie ....Le multumesc anticipat tuturor celor cei ce incearca sa ma ajute.

Link to comment
  • Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

da cam asa ceva....dar ereau destul de asemanatoare ...cel original avea la la iesiri o grupa da 2 fire albe si unu negru intre ele i in ca o grupa de 2 fire unu portocaliu si unu gri....Iar noul transformator avea aceleasi grupe dar fara culori....si erea de dimensiuni mai mici...

Link to comment

Am si spus erea mai mic ca dimensiuni...nam avut cu ce sal masor cal masuram.....si iafara de 2 condensatori statia nu a patit nimic...eventual si stk dinainte...Deaceea doream sa stiu si daca pot pune unul dintre kiturile lui sorth fara prea multe modificari...Cea ce privese displayul cred si eu ca e mort ....da cu ceva rabdare ced ca se poate face....

Link to comment
Guest george_21_2005

nu imi vine sa cred ca ai pus asa la intamplare acel transformator fara sa stii ce tensiuni scoate singura chestie cu care aiu facut asemanarea a fost numarul de fire.era se scrie.nu stiu de unde tot scoti erea.

Link to comment

Nucred ca mai merita facut amplificatoru daca sa ars displayu de la vumetru (ala era farmecu lui), parerea mea este sa il vinzi asa stricat pe cativa zeci de lei, si sa cumperi un alt amplificator cu tranzistori. Sunt siturile de licitatii pline.PS: Ese bine sa te feresti si de amplificatoarele care au pe final tranzistori, dar are partea de atak construita tot pe STK, (cum are kenwood, marantz, philips).

Link to comment

Nucred ca mai merita facut amplificatoru daca sa ars displayu de la vumetru (ala era farmecu lui), parerea mea este sa il vinzi asa stricat pe cativa zeci de lei, si sa cumperi un alt amplificator cu tranzistori. Sunt siturile de licitatii pline.PS: Ese bine sa te feresti si de amplificatoarele care au pe final tranzistori, dar are partea de atak construita tot pe STK, (cum are kenwood, marantz, philips).

Pe ce te bazezi cand recomanzi " parerea " de mai sus ? Ai experienta in domeniu ? Stii cumva cum merg electronii prin amplificator si de ce ? Limiteaza-te la colectia ta de poze cu aparate pline de praf si nu te mai da specialist in citit etichete de pe aparate straine.......Daca chiar te pricepi si doresti sa ajuti recomanda-i colegului de forum o schema cu discrete care sa fie compatibila cu acel STK , ofera-i manualul de service si sfaturi serioase si competente . Daca nu , stai in banca ta ........Sper ca intelegi !
Link to comment

Pe ce te bazezi cand recomanzi " parerea " de mai sus ?

Ai experienta in domeniu ?

Stii cumva cum merg electronii prin amplificator si de ce ?

Limiteaza-te la colectia ta de poze cu aparate pline de praf si nu te mai da specialist in citit etichete de pe aparate straine.......

Daca chiar te pricepi si doresti sa ajuti recomanda-i colegului de forum o schema cu discrete care sa fie compatibila cu acel STK , ofera-i manualul de service si sfaturi serioase si competente .

Daca nu , stai in banca ta ........

Sper ca intelegi !

Nu am gandit din punct de vedere al electronilor cum ati gandit dvs, Si din punct de vedere logic.

 

Este o situatie asemanatoare cu o masina veche care se strica mereu, bagi banii mereu in ea, iar intr-un final o vei da la casare si vei cumpara alta. Regretand cati bani ai bagat in ea, si dantuti seama ca, cu banii aia ai fi cumparat alta mai noua.

 

Din topicurile de mai sus se intelege ca Transformatoru a fost ars si inlocuit cu altu care este mai mic si are mai multi volti, deci cel mai probabil sa ars iar STK, si VFD.

Ca sa il aduci iar la functionare pe acel amplificator va trebui sa:

 

1 Faci rost de un transformator lafel ca primu, sau sa il rebobinezi.

2 Cumperi alt STK (NE-ORIGINAL Evident)

3 Faci rost de VFD, Destul de greu de gasit, Aproape Imposibil

4 Posibil si ALTE BUBE ASCUNSE

 

Zic eu ca numai se merita facut acest amplificator, findca nu va mai fi ce a fost, STK ne original nu va suna ca cel original. se va arde iar mai ales pe boxe de 4 Ohmi. Iar fara VFD amplificatoru nu va face nici cat un Electromures de 2 x 15 W

 

Sper ca intelegi !

Link to comment

Mdea....Scuze ca am deschis atatea topicuri pentru drcia asta de stk.... dar parereea mea ca investitia intro statie noua mar costa mult mai mult decat so fac pe asta ....Cat despre VDF inca mai mergea cand lam oprit eu(adica erea rosu)...Plus de asta inca mai are egalizatoarele cutia....Dar nu vad dece nu ias putea adapta un kit DYA120...????....poate cu timpu ii gasesc io un VDF....Adica chiar am un VDF aemanator doar ca afisaul e diferit...Si revin la chitul DYA120 eu inca cred ca statia se poate adapta .

Link to comment

1 kit DIY120 este mono, iti va trebui 2 pt stereo.

 

Daca vei pune 2 kituri DIY120, amplificatoru va scoate foarte putin cu acel traf, iti trebuie un traf de cel putin 500 watii ca sa folosesti 2 kituri la puterea lui reala. Si radiatoru este mic pentru 2 kituri DIY120.

 

Mai bine pui un kit cu TDA7294, costa 30 lei + transport si scoate 70W @ 4Ohm alimentat la ± 27V

 

Posted Image

 

Posted Image

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines