Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme combina frigorifica Arctic k386b+, nu mai ingheata


Guest iuliano_iulian

Recommended Posts

Guest iuliano_iulian

Dupa o serie de caderi de tensiune combina nu mai ingheata, da sa mearga dar putin, si se opreste, se aude termostatul. O fi din termostat? Ce ar trebui sa verific la ea?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Termostatul nu are nici o treaba in cazul de fata...ce se aude mai mult ca sigur e releul termic care decupleaza.Ai 2 variante,ori releul e decalibrat in urma actionarilor repetate,ori motorul e"atins" si termicul actioneaza normal(doar pt asta e pus acolo).E mai ieftin sa incerci cu alt releu,daca face la fel e imposibil sa fie ambele la fel de decalibrate,si daca nu le poti dovedi celor de la Electrica (,)ca e din vina lor,cred ca schimbarea agregatului(capsulei) in regie proprie, e singura optiune...cam scump,dar alta varianta nu este.

Link to comment
Share on other sites

Guest iuliano_iulian

Dap, multumesc pentru raspuns, am o singura intrebare, unde e situat releul, am sa ma duc la service, am vb si cu cei de la cez si e cu dus intors si aici, nu prea ar vrea sa plateasca reparatia, asta este.

Link to comment
Share on other sites

Ai 2 relee,unul pt pornire motor si releul termic(in partea din spate,pe capsula),altceva nu prea ai ce sa gasesti pe acolo,dar daca sunt probleme de identificare,iti recomand sa chemi pe cineva care a mai facut asta,nu din alte motive dar nu o sa aiba probleme cu montarea altuia in loc fara sa faca alte conexiuni nedorite(daca totusi te incumeti sa-ti bagi mana pe acolo,e bine de retinut ca poti gasi tensiunea de retea daca nu l-ai scos din priza,si in afara de faptul ca e periculos,nu e prea placuta senzatia)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines