Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
mircea65

grundig m72-100a

Recommended Posts

Pai ar trebui delimitat intai locul cu probleme; sursa defecta sau sursa blocata din cauze externe!!Dupa cum spuneti ,porneste dupa incercari repetate,tot im sursa cred ca este problema!! Incercati-o pe sarcina artificiala(bec,rezistenta 75ohm/16w) totusi sa vedeti porneste din prima sau....Eventual verificati rezistentele de valoare mare,gen;r6001,r6002 ,scoase din circuit!!!

Link to comment
Share on other sites

din telecomanda nu porneste, doar de pe panoul frontal. De fapt are tendinta sa porneasca dupa 1-2 sec. de actionare a butonului pt. programe de pe panou, porneste pt. o fractiune inalta tens. dupa care reluata operatiunea de mai multe ori in final merge. Din telec. nu are tendinte de pornire.

Link to comment
Share on other sites

cu tot respectul dl. leocris telecomanda este functionala. Deasemeni dupa ce reusesc sa-l pornesc si apoi il opresc, porneste din comutatorul de tensiune si functioneaza mult si bine. Problema e ca daca nu functioneaza 30min. simptomul se repeta si greu il pornesc. Atunci cand are tendinta sa porneasca se aude un zgomot de descarcare FIT la potentiometrele de focus si ug2 care sunt pe modulul final video si eu cred ca acolo ar fi o problema. Oricum acum vreau sa continui cu el sa-l iau maruntel cum mi-a recomandat dl. Bughiu.Orice idee este binevenite si va multumesc.cu stima!

Link to comment
Share on other sites

Daca este oprit din telecomanda tot asa greu porneste? Daca da atunci este posibil ca defectul sa fie provocat de condensatorul de filtraj al unei tensiuni recuperate din trafo linii (incepeti cu cea de alimentare a finalilor video). De asemenea verificati sa nu aveti pene de contact pe traseul ABL.

Link to comment
Share on other sites

am verificat tot ce se poate verifica(tensiuni, contacte imperfecte)-am scos pipa de pe tub, modulul final video din soclu, insa se aude ca o descarcare de tensiune sub bobina de deflexie, ca o pocnitura infundata atunci cand porneste inalta si ma gandesc sa nu fie ceva legat de bobina de deflexie (scurt intre spire sau cine stie ce altceva), dupa care blocheaza baleiajul orizontal.M-a disperat ac. tv-a mai intalnit cineva ac. simptom?cu stima!

Link to comment
Share on other sites

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: daca pe c-ul de filtraj sursa 100micro/385v am 280v, iar u1este 130v in loc de 140v cat este in schema,poate influenta pornirea baleiajului orizontal?Si inca un fenomen ciudat, pe rez. R6001 tensiunea pulseaza intre 5-10v pana cand pornesc liniile dupa care se stabilizeaza la 12v.cu stima!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines