Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ubuntu 10.04lts probleme...reinstalez sau nu e nevoie?


Ranger007

Recommended Posts

As dori si eu un sfat in legatura cu niste probleme ale sistemului de operare; am linux ubuntu 10.04 si ..il am de vreo 4 luni ; merge aproape perfect doar ca unele aplicatii se misca mult mai incet c ala inceput; si mozilla, si chrome care e instalat de curand si s-a incetinit si el, iar..ce e mai rau wine-ul ia vreo 1-2 minute sa se incarce orice i-as da sa faca...si nu inteleg de ce, ar trebui pe linux sa nu existe probleme de genu trece timpu si apar erori de unde nu stiu si incepe sa slabeasca sistemul.....Ma gandeam sa reinstalez, da la cate am de pus pe el inapoi....prefer sa repar ceva daca se poate...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Instaleaza iotop (e o aplicatie, o instalezi cu o comanda de genul: "sudo apt-get install iotop"), o deschizi intr-un terminal si o lasi sa mearga. Cand merge compul greu comuti la acel terminal si vezi daca apar acolo in coloana "IO>" procente de genul 99,9% (eu asa fac, si la mine e hardul "cu bube" si acele aplicatii care raman pe acel procent le dau un "killall nume_aplicatie").

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Guest anticupidon

eu as incercsa sa instalez gsmartcontrol ,o aplicatie ce o gasesti cu synaptic sau cu managerul de software.instalezi si apoi iti zice orice despre hard discu tau .urmareste coloana Atributes ,daca e vreun parametru ce apare in culoare rosie,citeste descrierea si vei sti ce si cum a patit hardu.chiar nu e nevoie sa desfaci nimicapoi,bleachbit ,o aplicatie ce iti gaseste toate fisierele temporale si alte bube...ca sa iti faci o ideea ,asemanator cu cc cleaner din windows.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

În log sunt câteva linii care conţin textul vbox iar pe ultimul rând e un warning de la VirtualBox.Sistemul care boot-ează greu e instalat direct pe o maşină reală, sau e instalat intr-o maşină virtuală din VirtualBox?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines