Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
POLAKU2002

benq q7c3

Recommended Posts

buna seara.acest monitor se prezinta cu faptul ca ptr 1 secunda lampile incearca sa se aprinda si atit...am schimbat 2 buc 5707 si fu 9024n care erau coapte si tot nu vrea sa plece ....poate mai este vreun truc la aceste vechi modele...se pot duce si transformatoarele la aceste modele?

Link to comment
Share on other sites

verificati sursa de alimentare si conzii aferenti.verificat condensatori alimentare invertor,siguranta,irfu9024,2 bucati 2sc5707 si condul dintre colectoarele celor doua cond(este de 0,22micro/250v parca),rezistenta secundarelor trafo invertor si cond albastre de cativa pico la tensiune mare de langa cuplele lampilor(27p/3kv mai exact).trebuiesc refacute obligatoriu si lipiturile din invertor mai ales cele la trafo chiar daca par ok.verificat alimentarea controlerului.si lampile ar trebui probate daca este cu ce.

Link to comment
Share on other sites

Guest LucianM

Da, exista o solutie.Am avut si eu la un astfel de monitor aceeasi defect.Am schimbat ceea ce ai zis si tu si am avut acelasi probema ca si a ta.Se aprindea cateva secunde si se stingea (lampile). Solutia este sa inlocuiesti cele doua tranzistoare C5707 cu doua ce au un hFE intre 320 si 400, de preferabil sa aiba amandoua valorile cat mai apropiate. Dupa ce am efectuat modificarea asta monitorul a functionat perfect. Mi-a venit ideea asta dupa ce am scos celelalte doua tranzistoare de la celalalt traf si le-am masurat hFE-ul si am vazut ca erau undeva la 350, ale mele erau la 240. Fa modificarea asta si o sa porneasca mai mult ca sigur.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines