Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
mely17

defectiune Grundig ST 70-665 TEXT CUC 5360

Recommended Posts

sincer nu stiu ce cadre are acest sasiu si nici chef sa caut o schema :rade: dar trebuiesc verificate tensiunile pe el si inlocuiti condzii aferenti si daca defectul se mentine inlocuit integratul.ps: ati inversat firele de la bdh si nu bdv pentru ca altfel pata se muta jos dar cert este ca tubul a scapat. :dans:

Link to comment
Share on other sites

Pana la urma am rezolvat cu instabilitate pe verticala, schimband electrolitici din cadre si relipind contacte proaste. Nu am reusit sa scap de pata. A mai aparut o problema acum pe sunet: nu am sunet pe av, dar cand dau volumul mai tare atunci imi apare o fractiune de secunda si imi dispare din nou, iar cand mai apas odata tasta volum plus face acelas lucru.

Link to comment
Share on other sites

am descarcat o schema si am studiat putin defectul.pata de pe imagine se pare ca este data de ruperea imaginii.nu cred ca ati remediat ceva prin relipirea integratulu.eu cred ca ati incalzit usor electroliticii din zona in care ati lipit dar fara sa va dati seama si astfel a disparut defectul dar la rece a aparut iar.se stie ca un electrolitic cu capacitate scazuta si esr mare prin incalzire isi revine temporar(ii creste capacitatea si ii scade esr-ul)dar cand se raceste iar ii scade capacitatea si ii creste esr-ul.ati inlocuit ceva electrolitici dar sunt destui in zona cadrelor si sincro si probabil nu l-ati schimbat si pe cel ce da acest defect.eu as incepe cu tot ce inseamna electrolitici in sursa si secundare,din secundarele trafo linii si din zona tda8214a.un esr-capacimetru ar fi ideal in acest caz si v-ar scuti de bani si timp pt ca ii puteti verifica direct pe placa dar descarcati in prealabil.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines