Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest kuki9

Monitor LCD Belinea 19" defect

Recommended Posts

Am şi eu o problemă cu un monitor LCD Belinea 1905 S1 - de 19", model - Bp10002O perioada a mers foarte bine chiar dacă în partea de jos a monitorului , pe toată lungimea lui avea o culoare uşor rosiatic-gălbui ca si cum tubul de jos e mai consumat şi după aproximativ 1 minut îşi revenea compelt.A mai functionat cam 2 luni iar după aceea când încercam să-l deschid functiona 0k,toate culorile erau bune, dar după 15 secunde se închidea.L-am desfăcut si am început prin a reface toate lipiturile,inclusiv mufe şi surpriză....si-a revenit într-o oarecare măsură, în sensul că nu mai are acel efect de lampă dusă şi nici nu se mai închide, dar acum vede doar în nuanţe de albastru.Am verificat conexiunea cablului video şi pare ok.Ţin să precizez, cablul video nu se conectează in mufa clasică în exteriorul monitorului, ci în interiorul lui printr-o mufă din plastic direct pe placă. L-am desfăcut şi am încercat să verific lipiturile să nu fi făcut vreun scurt ....dar pare ok.Am verificat toţi pinii sunt ok. Am măsurat cablul video, este ok(nu este întrerupt).Am refăcut toate lipiturile la mufele de pe placă si restul componentelor.Trebuie să remarc faptul că atunci când intru în meniul monitorului culorile meniului sunt ok

post-45798-139829349814_thumb.jpg

post-45798-139829349826_thumb.jpg

post-45798-13982934983_thumb.jpg

post-45798-139829349856_thumb.jpg

post-45798-139829349884_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ai pierdut culoarea rosu. Poate fi din monitor sau din placa video. Daca ai doua porturi de monitor la placa video muta'te pe celalalt, sau daca nu ai incearca cu alta placa video. Am mai vazut problema asta de cateva ori la placi video, pare'se ca iesirea VGA este sensibila la descarcare statica. Daca nu e din placa video, atunci e din placa logica a monitorului, vezi ca sunt niste tranzistori marunti pe intrarea de semnal, verifica'i pe aia.

Link to comment
Share on other sites

Din placa video nu e, am făcut schimbarea înte cele 2 porturi ale placii video şi tot asa vede, iar celălalt monitor pe care îl am are culorile okO să verific si tranzistorii aiaO altă întrebare, eu l-am probat tot demontat.E posibil dacă nu e pusă carcasa metalică pe placa electronică să existe ceva interferenţe .....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines