Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest feca19

Control debit GPL

Recommended Posts

Salutare!In primul rand nu sunt sigur ca deschid tema la locul potrivit, in acest caz rog moderatorii s-o mute unde este locul lui. As avea nevoie de un controller pentru debitul de GPL pe masina. Aceasta ar trebui sa comande un actuator(motoras pas cu pas) care inchide sau deschide - in functie de voltajul masurat pe sonda lambda - supapa de debit pentru GPL. Multumesc pentru idei si solutii :)

Link to comment
Share on other sites

Mi-am batut capul cu asa ceva , am si construit chiar un montaj care regla nu debitul de gaz ,ca asta e mai greu ,ci debitul de aer ,plecand de la tensiunea furnizata de sonda lambda .Nu a mers conform asteptarilor ,pana la urma am gasit o combinatie satisfacatoare a suruburilor de reglaj si le-am lasat asa . Solutia electronica inseamna un calculator de gaz , care sa comande un motoras pas cu pas, pe baza informatiilor de la sonda lambda ,senzor apa, clapeta ,etc .Am gasit de ocazie la un service care monteaza gpl ,doar 150 ron , dar tot timpul apar alte cheltuieli .De construit , e mai greu , doar sa gasesti un proiect facut de un tip bazat care nu are ce face cu timpul lui :ras:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines