Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
augustin

Defect tv Teletech 11ak30

Recommended Posts

Sanatate!!! Tv functioneaza dar la pornire din stand-by se aute un sunet ... un ''tarrrr'' destul de tare ... in bobina de deflectie ... sunetul se aude cam 4-5 secunde .. iar dupa ce se opreste acel sunet apare si imaginea pe ecran .. timp de 4-5 secunde cat are acel sunet ecranul ramane negru!!Tensiunile din secundar si cele recuperate sunt ok ... am verificat si condensatorii uscati din colector bu si de pe bobina de deflectie si sunt ok

Link to comment
Share on other sites

Guest nick_style

Buna am si eu o problema la un tv cu acest sasiu.A fost ars Bu808,l-am inlocuit,am inlocuit si condesatorul din baza lui,inlocui c619 si inca cateva de pe acolo si degeaba.Se aprinde ledul rosu si cand dau sa-l pornesc se aprinde o sec pe verde si revine la rosu.Se aude un foarte incet un mic pacanit in interior.Sunt incepator si as dori sa-mi spuneti unde ar trebui sa ma mai uit si ce sa mai schimb.

Link to comment
Share on other sites

Da BVul este baleiajul vertical.Sa vezi daca nu ai intrerupta alimentarea la el si daca nu ai ceva in scurt acolo.Eu cand nu trece din stby in on si nu gasesc cauza repede(ceea ce se intampla foarte rar) dau afara MCRul.Dar daca estei incepator nu stiu daca sfatul asta e bun pentru tine.Conzii de filtraj secundar sursa i-ai verificat?desi banuiesc ca nu ai cu ce.E foarte greu asa sa repari Tvuri.Nici stiinta nici scule. :sparge:

Link to comment
Share on other sites

Guest nick_style

Asa este,am doar un multimetru ieftin cu care ma masor cate ceva.Te rog mult incercuieste pe schema si puneo aici sau spune-mi care sunt condesatorii ca ii cumpar si diseara ii schimb cand ajung acasa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines