Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
misterio

tv Crown sasiu 11ak56-4

Recommended Posts

Buna ziua!Dati-mi o idee. Am un tv Crown sasiu 11ak56-4 care pe tv merge cu urmatorul mic defect. Cand si cand imaginea are tendinta de a se deplasa pe verticala ca si cum s-ar mari. Totul pentru 1-2 secunde. Sursa e ok. Defectul se manifesta cand si cand. Schimbat condensatorii din sursa, cadre.Acum am descoperit un al doilea defect. Cand e trecut in av trece in st-by si nu mai porneste. Trebuie scos din priza si bagat din nou ca sa porneasca. Pe tv daca e lasat functioneaza ok din toate punctele de vedere. Cum ii dai comanda de av cum trece in 2-3 secunde in st-by si nu mai porneste. Tensiunile sunt ok.Orice idee e binevenita. Multumesc!Memorie pe placa e 24c16 fata de 24c08 pe schema

Link to comment
Share on other sites

Unele AKuri pornesc fara.Puiteti incerca un artificiu din asta mai neprofesionist.Porniti TVul cu memoria veche si o scoateti si puneti una goala in loc.Binenteles ca trebuie soclu la ea.Poate aveti sansa sa mearga.Asta daca nu merge din prima cu cea noua.

Link to comment
Share on other sites

A mers cu televizorul pornit am introdus in soclu memoria noua si s-a scris ceva in ea ca pe urma a pornit. Cu ea goala nu porneste. Mai trebuiesc pe urma corectati anumiti parametri din meniul service pentru ca nu cauta corect si nu aveam sunet. Norocul meu ca imi notasem toate setarile vechi din meniul service. Acum merge si pe av corect. A mai ramas problema cu cadrele. Suspectez integratul tinand cont am schimbat toti condensatorii si tensiunile sunt ok.Multumesc inca odata de ajutor!

Link to comment
Share on other sites

Salut!Tv-ul s-a reintors cu un alt defect. Porneste cateva secunde dupa care intra in st-by si nu mai porneste decat daca este oprit din retea. de fapt porneste din nou cateva secunde si apoi intra din nou in st.by.Cat ar trebui sa fie b+ la acest tv? Pe shema am vazut 150v.Mi se pare cam mult pt un tv de 37cm. Masurat de mine in pinul b+ de la traf linii am in st-by 130-133 de v si pornit 114-115v.Un sfat ar fi util!Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

cond inlocuiti, imaginea nu apare, ecran negru. Nu reusesc sa-mi dau seama daca trebuie sa fie chiar 150v b+.a pornit la un moment dat ,a aparut rastru, totul ok. Din pacate nu am masurat tensiunile in acel moment. Cand da sa plece se aude un mic sfarait foarte incet. Incerc sa mai sap.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.






×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines