Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

11ak30a4

Recommended Posts

Salut,am intampinat o problema la sasiul 11ak30a4,,nu functioneaza baleiajul pe orizontala,pe ecranul tv apare o dunga verticala ce circa 1,5 cm,finalul linii este ok,tensiunea de sursa ok,am verificat bobina de deflexie are 3,5 ohmi pe orizontala,respectiv 13 ohmi pe verticala,se incalzeste tare rezistenta R645 33k/5w,am verificat si condensatorul C628 3u3/160v sunt ok,deasemenea am verificat si condensatorul C613 de 10uF din baza Q603 final linii...am demontat si deflexia si nu prezinta urme de incalzire la bobinele pe orizontala (ma gandeam sa nu aibe vreo spira in scurt)....un sfat va rog.Multumesc anticipat!

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

aveti sigur circuitul de cuplaj cu deflexia intrerupt( traseu sau cond).. daca avea scurt in deflexie ( pina la o dunga verticala nu plecau liniile niciodata) aveti condensatorul de cuplaj intrerupt probabil. nu stiu cat e la acest sasiu dar de regula in jurul valorii de 390 de nano.( daca imi amintesc parca 430 de nano era..0.43micro) imi cer scuze au raspuns colegii mai sus. unde am raspuns eu nu erau aceste posturi. rog un moderator sa stearga postul meu. dealtfel inutil acum.multumesc.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines