c87dak Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Tuner ENV 57D13G3 . Este posibil ca la acest tip de tuner sa se auda sunetul bine doar la o parte de programe? Adica, la programele din VHF sunetul este foarte distorsionat. Imagine buna.De asemenea, daca aveti o schema de Z7, Va multumesc. Link to comment
ionionel Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 http://elektrotanya.com/panasonic_tx21s4tp_.pdf/download.html Intraţi în meniul televizorului şi setaţi norma de sunet pe B/G.Dacă nici aşa nu merge reglaţi din acordul fin din telecomandă.Nu cred că e cazul să desfaceţi tv-ul. Link to comment
c87dak Posted December 7, 2011 Author Share Posted December 7, 2011 multumesc pentru schema si pentru sfaturi, dar ceva s-a intamplat, totusi, pentru ca nu e normal sa setez din acordul fin. (La setarea din acordul fin, sunetul este aproape bun , dar imaginea lasa de dorit). Si subliniez, doar la programele din banda VH. Si s-a mai intamplat ceva. Dupa ce am umblat un pic in acordul lui L103, (poate este o coincidenta??), televizorul functioneaza cam 30 de secunde si se opreste, si ledul incepe sa palpaie. Este posibil ca procesorul sa masoare o frecventa, si daca nu o gaseste cum trebuie, sa opreasca tv-ul? Multumesc inca o data. Link to comment
ionionel Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 L103 reglează filtrul de zgomot la care nu trebuia să umblaţi.Dumneavoastră aţi crezut că că are legătură cu sunetul distorsionat,ceea ce este greşit.L103 are rol de a regla filtrul ca atunci cînd tv-ul nu detectează semnal la intrare să oprească tv-ul după un anumit timp._receptor cu zgomot=receptor fără semnal la intrare_receptor fără zgomot=receptor cu semnal de intrare Link to comment
c87dak Posted December 7, 2011 Author Share Posted December 7, 2011 Rezolvare: Meniul de service avea la self service 70, nu stiu cum si de unde, si nu-mi aparea in meniul de service optiunea ''sist TV: SC1 sau SC2'', la modificarea in ''FF'', am avut aceasta optiune, si programele cu sunet distorsionat au intrat ''curate''.In ceea ce priveste intreruperea, am inlocuit condensatorii din alimentare, incepand cu 810, 817(apropo, interesanta configuratia), 807, 811, 812, 853, 854, si inca cativa pe langa cadre care prezentau semne de batranete . Tensiunile erau initial un pic mari, acum sunt OK.Multumesc pentru interesul acordat problemei mele.Numai bine! Link to comment
dumitru_a Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 va rog o procedura cum se poate modifica self service de la 02 la ff ca nu am gasit nimic despre aceasta procedura , am un televizor care se manifesta la fel cu defectul descris mai inainte cu sonorul , am intrat in service dar nu am gasit nimic despre aceasta sau un dump verificat , va multumesc Link to comment
Recommended Posts