Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SONY TA-F570ES - Rezistente care se incing


Recommended Posts

Ce modificare trebuie adusa in schema unui amplificator SONY TA-F570ES . ca sa numai se incalzeasca rezistentele din imagine. (sunt incercuite cu rosu).

 

Sa pun 1 rezistente de 1 K. 3-5 Watt pe fiecare ramura ? in loc de 4 de 1 K.

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Rezistentele acelea scad tensiunea pentru ca stabilizatoarele liniare sa nu disipe atat de mult.Cum trafo de alimentare e proiectat sigur pt tensiunea de 220V alimentare, tensiunea acum depasind uneori lejer 240V, e normal sa fie tensiune mai mare dupa puntea redresoare, stabilizatoarele ramanand cu aceeasi tensiune la iesire e normal ca trebuie sa se disipe o putere mai mare pe regulatoare si rezistente.Monteaza o rezistenta de 1K la 7-10W ca sa nu mai ai probleme cu, caldura, in locul grupurilor de 4 rezistente, rezistenta n-o monta lipita de placa, ci suspendata sa se ventileze cat mai bine, sau cauta sa vazi daca trafo de alimentare n-are priza in primar la 230 sau 240v daca nu vrei sa modifici ampliful.

Link to comment

Multe amplifuri orientale suferă la capitolul ăsta, se zgîrcesc la piese.Înainte de a modifica, verifică şi ce tensiuni ai pe intrările stabilizatoarelor, poate trebuie să foloseşti rez mai mari. Din schemă par să fie cam 38V pe intrări, e prea mult, maxim 25V, iar dacă vrei să meargă reci, atunci 20V. Cum nu prea se cunoaşte curentul, vor trebui testate diverse rez.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines