Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor parbriz - miscare liniara


Guest MrJulio

Recommended Posts

Guest MrJulio

Salut,

 

As avea nevoie de o idee. Am o masa de fusbal:

http://www.table-soccer.org/partners/im ... dition.jpg

si as vrea sa ma antrenez fara adversar :)

 

Am discutat cu un jucator din Germania care si-a creat un sistem cu un motor de parbriz care ii misca tija pe mai multe frecvente si amplitudini - modificate manual de el. Cum nu ma pricep am discutat cu un prieten roman care este "mai electronist" decat mine si mi-a spus mai intai sa intreb aici.

 

El mi-a spus ca motorul de dacie nu are destula putere pentru a misca tija liniar. In privinta asta nu ma pot pronunta, cert este ca odata lubrifiata nu cred ca e nevoie de foarta multa putere pentru o miscare liniara.

 

Ceva similar puteti vedea aici: http://www.neuk-machine.nl/invader-fucking-machine.jpg

Se pare ca principiul este folosit de mult cu succes de altii :)

 

Se mai pune problema doar de gasirea unei metode de prindere a manerului care fiind din lemn o sa fie doar o chestiune de timp. Crearea discului din imaginea de mai sus iarasi nu e o problema.

 

Nu ma intereseaza sa imi dati schite si alte chestii tehnice ci mai degraba sfaturi de genul: ar trebui sa cumpar motor de ford, ce alte elemente mai lipsesc gen motorul e 12V si imi trebuie transformator etc.

 

Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

pai in cazul asta e mai buna ideea folosirii unui electromagnet, poti face mai usor chestii aleatoare pe cand folosind motor faci aceasi cursa dar cu alte viteze. la electromagnet poti face si un regulator in functie de traiectoria mingii daca ai avea cum sa o aflii...

Link to comment

1.Miscarea ce vrei sa o implementezi nu e suficienta pentru a avea adversar , ai nevoie si de miscarea pentru lovirea mingii altfel mingea nu mai ajunge in jumatatea controlata de tine2. Chiar daca vei reusi sa rezolvi si treaba asta nu cred ca o sa reusesti sa iti realizezi un adversar redutabil , nici macar la nivel de incepator ce joaca prima data , iti dai seama ca sistemul facut de tine va juca aleator ca si un om legat la ochi care manevreaza aparatul fara sa vada ce se intampla de fapt.

Link to comment
Guest MrJulio

In primul rand multumesc pentru idei.

 

@srdjan:

Inclinarea mesei iese din discutie. La competitiile internationale si nationale mesele sunt echilibrate deci ar fi gresit sa imi inclin masa si sa imi creez probleme pe care nu le voi intampina la competitii. O sa ma interesez cu electromagnetul. Poate e mai eficient :)

 

@idm_luci:

1. Referitor la "calitatea" adversarului, nu se pune problema de gasit punct mort. Antrenamentul nu consta in gasirea unui punct mort ci in crearea unui reflex de a pasa in contra-timp. Deci o simpla miscare cu o amplitudine si frecventa medie tot e mai buna decat o bara nemiscata.

Pasele se fac de la bara de 5 la bara de 3 in atac. Amplitudinea miscarii la bara de 5 a adversarului este de ~6cm. Pentru exemplificare poti sa te uiti aici:

Mie imi trebuie bara jucatorilor negrii sa se miste - atat! Daca este statica nu imi pot crea reflexul de a pasa in contra-timp.

2. Conform http://www.kozoom.com/en/table-soccer/n ... ystem.html

un om legat la ochi ar putea fi mai eficient decat unul care vede ;)

 

@remus68: Multumesc de sfat. O sa ma interesez.

 

@yo9hnf: Multumesc. Chiar e mai bine acum ca stiu :)

 

@lorik199: Am avut o discutie similara cu cineva. Daca e doar o miscare simpla mecanica cu frecventa si amplitudinea fixe atunci nu e cine stie ce. Am mentionat mai sus ca e chiar foarte utila. Ramane sa stabilesc eu amplitudinea si frecventa manual in functie de dificultatea antrenamentului pe care mi-l doresc. Tipul mi-a recomandat motoras de vibrator :). A zis ca are un microcircuit care poate determina miscari aleatorii - in ideea de a evita aceeasi miscare tot timpul si de a-mi crea un adversar redutabil. Nu cred insa ca o sa ma duc la magazin sa cumpara asa ceva :d

 

@avolocaru: O sa te tin la curent :)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines