Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme wireless iptime IP04103


Recommended Posts

Mi-am luat de curand un router, marca mentionata in titlu. Este wireless si dupa configurare totul a fost ok. Se mentine ok si pe partea de cablu, fiind conectate la el doua computere desktop. Pe parte de wireless insa am ceva probleme pe care nu le inteleg. Dupa o perioada de functionare, gen ore, aleatoriu, partea wireless inceteaza sa functioneze. Prima data am crezut ca este de la telefonul mobil, apoi dupa o resetare totala a routerului, acesta a reinceput sa functioneze ok si pe wireless.Partea de wireless a fost setata cu parola si cu restrictie pe adrese de mac. Criptarea daca nu ma insel este wep2 si pare sa fie ok. Am observat ca se intampla nebunia asta si dupa ceva ore in care conexiunea wireless nu este folosita. Cei care folositi asa ceva, stiti cumva daca exista o setare care trebuie facuta special pentru asta? Sa fie vorba de o economisire de energie si sa intre in sleep pe partea aceea, adica de wireless? Sau trebuie sa merg sa il schimb? Il am de doua zile timp in care mi-am facut o groaza de nervi pe motivul asta. Ultima oara nu a fost nevoie de o resetare totala a routerului (butonul de pe el) ci numai de o scoatere din priza, astepat cateva secunde, reintroducere in priza. Totul a reinceput sa functioneze.Tind sa cred ca e ceva din setari dar ma gandesc sa nu fie si defectul lui. Ce sa-i fac? Ezit sa fac un upgrade de soft pentru ca nu vreau sa pierd garantia in caz de schimb.Nu inteleg de ce pe partea de cablu totul e ok si pe partea de wireless se intampla acest lucru. In afara de butonul de reset nu are niciun alt buton pe carcasa si l-am instalat cum zice la carte, intr-un loc aerat, practic sta linistit cu mult spatiu in jur, pe biroul meu.Antena e indreptata in sus, nu exista nimic sa ecraneze, conectarea wireless o fac din aceeasi camera. Rog solutii in mod urgent pentru ca luni ma voi duce sa il schimb. Sincer as vrea sa nu il schimb pentru ca e micut, nu se incinge, merge foarte ok pe partea de cablu...Mesajul pe care il primesc pe unitatile wireless atunci cand partea aceasta nu mai functioneaza este "nu se poate incarca pagina pentru ca serverul a incetat sa mai functioneze".Multumesc anticipat

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Guest axnpictures

Ai ceva log?Laptopul ramane conectat in retea ? Daca dezactivezi firewall si dai ping la router de pe laptop cand nu ai net, iti raspunde ? Dar cand ai ?

Link to comment

Ai ceva log?Laptopul ramane conectat in retea ? Daca dezactivezi firewall si dai ping la router de pe laptop cand nu ai net, iti raspunde ? Dar cand ai ?

Nu am logul de atunci. Acum spune ca totul e ok. Nu am incercat sa ma conectez cu laptop ci cu tel mobil si ipod. Nu am dat ping, fiind pe aceste terminale. Ieri am setat optiunile B si G la mode si am setat manual un canal liber, pe care nu exista alti utilizatori de retele. Am routerul pornit de dimineata si pana acum pare totul ok. Nu stiu ce sa mai cred. As vrea sa merg maine sa vorbesc cu cei de la magazin, in vederea unui posibil schimb. Cineva mi-a recomandat sa iau altceva in schimb, un tp link sau d link. Oricum in rest nu ma pot plange, functioneaza ok si nu se incinge, un aspect care imi place.Cand nu functiona wireless-ul, conexiunea intre router si terminale era prezenta numai ca nu era posibila accesarea netului. Am avut doua mesaje, unul ca nu se poate deschide pagina de net pentru ca nu exista acces la net si al doilea ca serverul a incetat sa functioneze. Am scos din priza si reintrodus routerul si s-a restabilit. Nu am avut pc-ul pornit ca faceam din start experienta cu schimbare canal.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines