Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multimetru Beckman Industrial DM23 - Pareri


Luca

Recommended Posts

  • Replies 28
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca este Beckman Industrials fabricat de Beckman Coulter, original, nu facatura, atunci e un multimetru de calitate exceptionala, executat cu componente utilizate in domeniul militar/medical.Firma este de mare clasa, avand contributii majore in aparatajul medical, nanotehnologie, biotehnologii. Din pacate aparatele lor au un pret "de groaza".Daca aveti posibilitatea sa-i faceti o poza cu interiorul, dupa ce-l achizitionati, ar fi super.Merita, dupa parerea mea un 150-200 lei fara discutie, daca e Beckman si daca e valid.

Link to comment

Daca este Beckman original, nu facatura, atunci e un multimetru de calitate exceptionala, executat cu componente utilizate in domeniul militar/medical.Firma este de mare clasa, avand contributii majore in aparatajul medical, nanotehnologie, biotehnologii. Din pacate aparatele lor au un pret "de groaza".Daca aveti posibilitatea sa-i faceti o poza cu interiorul, ar fi super.

Dupa ce o sa intru in posesia lui o sa il desfac si am sa pun poza.Multumesc de raspuns.
Link to comment

3 si 1/2 digiti ... despre ce vorbim ? ... Ce legatura are cu domeniul militar ? Este un multimetru de uz general ... pentru hobby ...Ar fi de dorit sa fie macar functional ca in ziua cind s-a nascut , probabil precizie de baza 0,5 % ( CC ) , o banda in c.a. de 400 HZ si 2,5 reactualizari pe secunda ... restul e folclor , si chibiterie , ca e forum ...Doamne fereste ceva despre scala de mV sau atit de utilul in ziua de azi True RMS ...Bonus autoscalare . intrare low impedance si alte erezii ...precum conductanta , backlight , vreo carcasa din cauciuc sau display mare cu unghi larg de vedere ...sa mearga masurarea si un pic outdoor , acum in dec. ...luna cadourilor !

Link to comment

Daca pe ohmi obtii sub 0.6-0.7 ohmi cu bananele in scurt, poti fi fericit - valoreaza 20 lei...30 lei, functie de cat de aproape de 0 indica. Daca nu, valoreaza fix 10 lei.Testeaza-l prin comparare cu un multimetru de calitate, sa vezi macar daca indica corect pe volti, miliamperi, scalele uzuale. Si ai grija sa nu il lasi niciodata pe ohmi, ca se "pusca" foarte usor si te c**i pe el.

Link to comment

Dupa interior pare chinezarie...mai degraba decat Beckman.

Daca pe ohmi obtii sub 0.6-0.7 ohmi cu bananele in scurt, poti fi fericit

Ce relevanta are asta vis-a-vis de calitatea unui multimetru?! Orice multimetru digital, de orice tip poate fi reglat sa indice zero ohmi cu testerele in scurt, dar nu-i corect sa fie reglat asa, testerele au cam 0,1-0,2 ohmi inevitabil, iar pe scala de miliamperi, tot inevitabil, exista inseriat cu consumatorul al carui curent absorbit il masuram, un rezistor de 1 ohm pt domeniul de 200 mA, si 10 ohmi pt. 20 mA, altminteri masurarea curentului prin circuit n-ar fi posibila!Aparatul acesta e fabricat in 2003, scrie pe integrate. :rade:
Link to comment

Ce relevanta are asta vis-a-vis de calitatea unui multimetru?!

Plasticele au de obicei valorile astea - rar coboara sub 0.7 ohmi indicatie. Stiu pentru ca am cumparat destule, fiind foarte ieftine nu-mi pasa cand plesneau. Dar am avut pe mana si multimetre simple, dar bune - adica de o categorie oarecum superioara, care de obicei costa de la 30 de lei in sus, si niciunul nu indica mai mult de 0.2 ohmi pe scurt... Stiu ca e intrucatva arbitrar, dar mi se pare totusi relevanta chestia.

Link to comment

Rezistenta aceea e a testerelor, orice aparat poate fi reglat sa arate zero ohmi cu "spionii" in scurt, dar nu e corect! Spre exemplu, in acest caz, o rezistenta de 10 ohmi de precizie, va fi afisata ca avand 9,8 ohmi, desi saraca chiar are 10 ohmi!

De multe ori, multimetrele digitale scumpe contin in pret taxa pe snobism, care poate ajunge la 99% din pretul total. :ras:

De exemplu:

http://www.jestineyong.com/?p=2047

Afisare OLED, durata de viata a display-ului OLED=5000 ore(!), autonomie acumulator inclus=4 ore de masurare continua(!!!), 1001 de functii inutile, utilizare criminal de complicata, etc, etc. Pret ~460 euro, bani aruncati pe geam! O "saracie" de DT9205 il bate la popou la multe capitole...si costa doar 10 euro!

Link to comment

Rezistenta aceea e a testerelor, orice aparat poate fi reglat sa arate zero ohmi cu "spionii" in scurt, dar nu e corect! Spre exemplu, in acest caz, o rezistenta de 10 ohmi de precizie, va fi afisata ca avand 9,8 ohmi, desi saraca chiar are 10 ohmi!De multe ori, multimetrele digitale scumpe contin in pret taxa pe snobism, care poate ajunge la 99% din pretul total. :ras: De exemplu:http://www.jestineyong.com/?p=2047Afisare OLED, durata de viata a display-ului OLED=5000 ore(!), autonomie acumulator inclus=4 ore de masurare continua(!!!), 1001 de functii inutile, utilizare criminal de complicata, etc, etc. Pret ~460 euro, bani aruncati pe geam! O "saracie" de DT9205 il bate la popou la multe capitole...si costa doar 10 euro!

Cu tot respectul , sper ca nu vorbiti serios ...!
Link to comment

O "saracie" de DT9205 il bate la popou la multe capitole...si costa doar 10 euro!

Facem schimb? Ofer DT9205 (sau un M4650A) pe un U1253A Agilent. . Imi plac la nebunie functiile alea inutile.Firma Beckmann a fost si ea dezmembrata si vanduta. Asa ca, cine stie pe ce ruta de vapor a fost fabricat aparatul. Si daca-i copie, macar au copiat ceva mai de soi.
Link to comment

Nici tipu` asta "nu vorbeste serios", desi i-au trecut prin mana mii de multimetre:

Concluziile tipului sunt:

-afisajul OLED e o aberatie, nici un electronist nu face masurari pe intuneric! In plin soare, afisajul OLED nu e deloc lizibil.

-aparatul se misca cu viteza melcului, consuma ca porcu`, afiseaza in nestire "OL", cand ii convine.

-afiseaza temperatura foarte gresit.

-PCB-ul e "subtire" executat, susceptibil de lipituri reci.

-in schimb, are protectii foarte solide, bune pt. utilizatorii neatenti/neexperimentati. E clar carui segment de piata i se adreseaza acest multimetru.

-canta muzici, incarcarea acumulatorului se face prin...bornele de masura. Plin de gadgeturi. Unele chiar interesante/haioase.:rade:

-are si parti excelente, cum ar fi capacimetrul, acesta e rapid si precis, testere si carcasa calitativa, etc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines